Autor Política
17 Octubre 2019 a 10:00

Per denunciar la sentència del Suprem

El Govern engega una ofensiva internacional

Missatge Quim Torra Onze Setembre// Foto: Jordi Bedmar

Missatge Quim Torra Onze Setembre// Foto: Jordi Bedmar

El Govern va celebrar dimarts una reunió extraordinària per “acordar les primeres accions” que s’han de dur a terme “de manera immediata” un cop conegudes les sentències que el Suprem ha aplicat als responsables de l’organització del referèndum de l’1 d’Octubre. Així ho va explicar la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, després de reiterar el “rebuig” de l’Executiu a unes sentències “injustes” i d’assegurar que treballarà per demanar “l’amnistia de les preses i presos polítics”. Durant la reunió, el president també va expressar la seva voluntat d’adherir-se a la campanya d’autoinculpacions d’Òmnium Cultural.

Budó va anunciar que el president de la Generalitat, Quim Torra, sol·licitarà comparèixer al Parlament de Catalunya, en un ple extraordinari que es  celebra avui dijous a les 10hores: “Entenem que calia comparèixer al Parlament perquè és la institució d’aquest país on està representada la ciutadania de Catalunya, i entenent que una institució com el Parlament fos l’escenari de debat sobre les sentències que dilluns es varen produir”, ha detallat Budó.

En paral·lel, el Govern engegarà una ofensiva internacional per donar a conèixer a l’exterior la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics. Segons va concretar Budó, el president Torra enviarà una carta als presidents i als primers ministres de la UE, del G-20 i l’EFTA, per denunciar la condemna per sedició i malversació als responsables polítics. També es farà entrega d’un dossier als mitjans de comunicació amb declaracions institucionals sobre la resposta a les sentències. El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, iniciarà una gira europea i enviarà cartes als ministres d’Afers Exteriorsi articles a diaris estrangers per posar en coneixement les sentències i la posició del Govern.

Va afegir Budó, que el Govern  va visitar ahir les presons per tal de “traslladar suport i escalf” i per parlar amb les preses i els presos polítics de les accions que s’han de dur a terme des d’ara en endavant i fer-ho “coneixent la seva opinió i fent-los partícips de les decisions que es prenguin com a Govern”.

Finalment, el Govern va decidir restringir l’agenda als actes de rebuig a les sentències com a mínim fins a finalitzat el ple que se celebra avui dijous. D’aquesta manera, queden anul·lades les agendes dels consellers que no siguin de rebuig a la sentència coneguda dilluns.

Switch to mobile version