Autor La recepta
8 Octubre 2019 a 12:00

La xocolata, un plaer energètic i nutritiu

Xocolata//Foto: Alexander Stein pixabay

Xocolata//Foto: Alexander Stein pixabay

La xocolata és un aliment que es consumeix no tan sols per ser una bona font d’energia, pel contingut en fibra i en hidrats de carboni, sinó per seu una font de plaer gustatiu.
En els darrers anys, la xocolata ha estat estigmatizada, en el sentit de ser considerat un aliment poc recomanable per la salut atès la gran quantitat de calories que aporta. Però en els últims anys, aquesta tendència ha revertit i, tot i que a l’hora de consumir-lo s’ha de tenir molt en compte el factor calòric, també han sortit a la llum diversos articles científics que lloen el seu consum, sempre des de la moderació.
En aquest sentit, cal fer especial menció als beneficis de la xocolata negra o amb un alt percentatge de cacau. Diversos estudis demostrarien que el consum de xocolata negra té un efecte beneficós respecte del coleserol.
A més a més, la xocolata conté un cert tipus d’antioxidant, els polifenols. Els antioxidants tenen un efecte de combatre els radicals lliures i, consegüentment, els efectes derivats de l’envelliment.
El que no podem negar és que la xocolata és un aliment molt energètic i en el seu consum hem de tenir en compte quantes calories gastem diàriament i què ingerim per tal que no es produeixin desequilibris.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version