Autor Sanitat
12 Octubre 2019 a 18:00

La UdL i Salut Mental Ponent impulsen la investigació en aquest àmbit

Signen un conveni de suport i assessorament en intervenció social

Signatura conveni UdL-Salut Mental Ponent// Foto:UdL

Signatura conveni UdL-Salut Mental Ponent// Foto:UdL

Suport, assessorament i investigació en matèria d’intervenció social en l’àmbit de la salut mental a Lleida, és l’objectiu del conveni de col·laboració que han signat el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, i la presidenta  Salut Mental Ponent, Eva Barta, en el marc dels actes del Dia Mundial de la Salut Mental que es commemorà el 10 d’octubre.
Aquest acord formalitza la relació que des del 2012 manté aquesta associació amb investigadors de l’àrea de treball social i serveis socials de la Universitat de Lleida quan van elaborar l’estudi Les persones amb problemàtica de salut mental a Lleida. Precisament, l’actualització d’aquesta recerca, on s’analitzava la situació i l’atenció d’aquests malalts, és una de les prioritats tant per la UdL com per l’associació, segons han manifestat Eva Barta i Xavier Miranda, investigador postdoctoral de la UdL.
A més de promoure estudis i recerques, el conveni inclou la col·laboració en activitats d’assessorament i suport per implementar serveis, programes, metodologies i projectes destinats, no només a l’atenció i l’acompanyament de les persones que pateixen trastorns, sinó a la prevenció dels mateixos, ja que l’associació ha constatat un augment considerable de casos. L’any passat van atendre 737 persones.
Tant la presidenta de Salut Mental Ponent com el rector de la UdL, han mostrat la seua satisfacció per la signatura del conveni. “Implicar-se amb la societat és una de les missions de la Universitat, i és per això que avui estem aquí”. ha afirmat Puy.

Switch to mobile version