Autor La recepta
7 Octubre 2019 a 12:00

El plàtan, font energètica i de potassi

Plàtan// Foto: Tot Granollers @amic_acpg

Plàtan// Foto: Tot Granollers @amic_acpg

El plàtan, producte amb denominació d’origen Canarias, és un aliment que representa un complement energètic de primer ordre.
Pel seu contingut important en potassi, el plàtan esdevé un aliment clau en les persones amb alta activitat física, com els nens i esportistes. Cal recordar que el potassi és un mineral directament relacionat amb l’activitat muscular. Pel que fa a les vitamines, és especialment rellevant l’aportació de Vitamina A i de Vitamina B6, aquesta última relacionada amb el creixement; mentre que la Vitamina A, en forma de retinol, és necessària per al bon manteniment de la pell.
A més a més, per l’alt contingut en fibra i en hidrats de carboni, el plàtan es caracteritza pel seu efecte saciant. La fibra és un element bàsic en la regulació del trànsit intestinal; mentre que els hidrats continguts en el plàtan són claus per tenir valors equlibrats en el perfil glucèmic, retardant l’absorció de sucre.
L’àcid fòlic, imprescindible en la maduració i protecció de la mèdul·la òssia, és un altre dels components del plàtan. Recordem que l’àcid fòlic és un complement que sovint es recomana a les dones embarassades.
El plàtan està desprovist de greixos, fet que fa que l’aportació calòrica, al contrari del que se sol pensar, no sigui tan alta i estigui al voltant de les 80 calories als 100 grams.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version