Autor Economia
19 Octubre 2019 a 10:00

COCEMFE Catalunya s’incorpora a PIMEC

Per a la integració laboral de les persones amb discapacitat

Pimec Cocemfe// Foto pimec

Pimec Cocemfe// Foto pimec

En el marc d’una trobada d’organitzacions, la Confederació Catalana de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) s’ha adherit avui com a soci col·lectiu a PIMEC.  La signatura de la seva incorporació, que ha tingut lloc en la seu de la patronal a Barcelona, ha anat a càrrec del secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, i la presidenta de COCEMFE Catalunya, Roser Roigé.

Aquest acord suposa un punt d’inici de col·laboració entre les dues organitzacions que es comprometen a unir esforços per tal d’avançar en la inclusió de les persones amb discapacitat al mercat de treball i millorar la seva ocupabilitat, com ja està fent PIMEC amb altres accions dins de la Fundació PIMEC, i per la seva part COCEMFE Catalunya amb el seu programa d’inserció laboral. Ambdues entitats treballaran per tirar endavant iniciatives que permetin millorar les oportunitats de feina a les persones amb discapacitat i en general de les persones en risc d’exclusió social.

Roser Roigé ha destacat la importància d’aquesta adhesió a PIMEC “per la repercussió positiva que tindrà en el dia a dia de les persones amb discapacitat, que veuran com millora la seva autonomia personal i, per tant, la seva qualitat de vida”. D’altra banda, Antoni Cañete ha posat en valor la implicació que té la Fundació PIMEC en “donar suport sempre als més febles, i a perfils amb risc d’exclusió”.

Els dos han volgut reconèixer la importància del “I Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal. Discapacitat física i orgànica, envelliment i cronicitat“, organitzat per COCEMFE i COCEMFE Catalunya i que se celebrarà els pròxims dies 21 i 22 al CCIB de Barcelona. I han afegit que, amb aquest congrés, s’avançarà decididament en la garantia de drets i la plena inclusió de totes les persones de tal manera que puguin desenvolupar-se plenament i en igualtat de condicions i decidir amb llibertat sobre qualsevol àmbit de la seva vida.

Aquest inici de relació entre les dues organitzacions s’emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i, en concret, enllaça amb l’ODS 17, que promou aliances inclusives entre els governs, el sector privat i la societat civil, construïdes sobre principis i valors, una visió compartida, i metes compartides, que col·loquen a la gent i al planeta al centre del debat i de les actuacions.

Switch to mobile version