Autor La recepta
9 Setembre 2019 a 12:00

La taronja, una fruita antioxidant

Taronja// Foto: LoggaWiggler en Pixabay

Taronja// Foto: LoggaWiggler en Pixabay

Pertanyent a la família dels cítrics, la taronja és una fruita molt apreciada que es consumeix, en les diverses varietats, durant tot l’any. Es tracta d’una fruita amb un baix valor energètic, ja que el principal contingut és l’aigua. Es calcula que per unitat, les calories se situarien en unes 65, aproximadament, tot i que estaria en funció de la grandària de l’exemplar. A la vegada, la taronja aporta vitamina C, àcid fòlic i minerals, especialment potassi, magnesi i calci.

La vitamina C és una vitamina antioxidant i reforçant del nostre sistema immunitari, davant els refredats i en èpoques de convalescència. Cal apuntar, a més, que en contra del que se sol pensar i s’ha transmès de generació en generació la vitamina C no desapareix encara que el suc faci estona que està espremut.

També conté quantitats apreciables de beta-carotè, responsables del seu color ataronjat i conegut per les seves qualitats antioxidants. La fibra també és un altre dels components d’aquesta fruita. I pel contingut en aigua, es tractaria d’una fruita especialment diürètica.

Per Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version