Autor La recepta
3 Setembre 2019 a 12:00

La mongeta seca, un llegum ric en carbohidrats

Mongeta seca// Foto: Pixabay

Mongeta seca// Foto: Pixabay

Com la resta de llegums, el mongeta seca destaca per la riquesa en carbohidrats complexos; això vol dir que aporta energia de llarga durada i que ens transmeten sensació de sacietat.

El contingut en proteïnes és també destacable, tot i que si el mongeta seca es combina amb un cereal, per exemple arròs, les qualitats nutricionals d’aquests vitamines de llegums, com les llenties.

La fibra és un altre dels components del mongeta seca. Es tracta d’un tipus de carbohidrat que no aporta energia i que, per tant, no té calories, però que acompleix una funció fonamental en el trànsit intestinal i en la neteja del sistema digestiu.

Els minerals també hi són presents, fonamentalment el ferro, el potassi i el magnesi. Atès l’alt contingut en potassi, els mongeta secas són un aliment recomanat per a les persones que pateixen d’hipertensió.

D’altra banda, el mongeta seca és també un llegum calòric. Es calcula que 100 grams de producte aporta unes 300 calories. És una xifra considerable i s’ha de tenir en compte, especialment les persones que pateixen de sobrepres. Paral·lelament, però, atès que es tracta d’un producte molt saludable, el seu consum és recomanable, almenys un cop per setmana.

Recomanable, tot i que les persones que pateixen de problemes digestius han de moderar-ne el consum. En aquest sentit, s’hauria de tenir en compte que la pell del mongeta seca pot resultar indigesta i, en aquests casos, és millor consumir-les previ pas pel passapurès. Fets purès, els mongeta secas també són la millor manera de prendre’ls per a les persones que pateixin de flatulència. Amb mesura, però, són molt saludables i és un àpat molt gustós.

Per: El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version