Autor Economia
25 Setembre 2019 a 18:00

65a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida i la 34ª edició d’Eurofruit

L’inagurarà demà la consellera Teresa Jordà

Fira Agrària Sant Miquel// Foto: Diputacio Lleida

Fira Agrària Sant Miquel// Foto: Diputacio Lleida

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) Teresa Jordà, presidirà demà dijous, 26 de setembre, a partir de les 11:15 hores, la inauguració de la 65ª Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida i de la 34a edició de la Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola ‘Eurofruit’, que se celebrarà fins el proper dia 29, al recinte firal de la capital lleidatana, i que (com ve sent habitual) comptarà amb l’activa participació del Departament, que disposa d’estand propi.

L’acte inaugural també comptarà amb la presència de

El director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, dels directors generals de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), ambdós del Departament, Salvador Puig i Josep Usall, respectivament, així com del director gerent de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), també del DARP, Ramon Sentmartí, del director de Serveis, Joan Rabasseda, i del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera, i del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, entre altres autoritats.
Val a dir que, en el decurs del recorregut inaugural, a les 12:45 hores, i a l’estand del Departament (Pavelló 3 Institucional), la consellera presidirà l’acte de lliurament de diplomes als dos centres escolars guardonats en el concurs FruitaSong, l’Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar i l’escola Paidós de Sant Fruitós de Bages, que prèviament interpretaran les respectives cançons guanyadores.
I a les 16:30 hores, a l’estand del DARP, la consellera, acompanyada de Josep Usall, Ramon Sentmartí, i Ferran de Noguera, presidirà una trobada amb el sector fructícola en el marc de la qual tindrà lloc la presentació de l’Estudi del potencial de conservació de varietats de fruita de pinyol, elaborat per l’IRTA, i l’Exposició de les eines de suport a l’exportació, impulsades per PRODECA.
D’altra banda, al marge de la Fira Agrària, Teresa Jordà visitarà demà dijous, a les 18:30 hores, la Diputació de Lleida.

Divendres, 28 de setembre de 2018

Divendres, a les 11:00 hores, Teresa Jordà, juntament amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i acompanyada de Carmel Mòdol, entre altres autoritats, presidirà la presentació als mitjans de comunicació del Projecte Tecnologia 5G Rural, primer camp connectat amb 5G. Es tracta d’una finca d’arbres fruiters, on s’instal·larà tecnologia 5G per a optimitzar el procés de poda, una iniciativa pionera a tot l’Estat i un exemple de com la connectivitat 5G en el món rural pot contribuir a aconseguir finques agràries més productives. L’acte tindrà lloc en una finca d’Albatàrrec (C-12D PK1. Polígon 501, parcel.la 74. Coordenades aquí).

Dissabte, 28 de setembre de 2018

I dissabte, a les 12:00 hores, la consellera, acompanyada de Ferran de Noguera, presidirà una Trobada amb joves del sector, que se celebrarà a l’Estand del Departament, del recinte firal de Fira de Lleida.
Switch to mobile version