Autor Articles i estudis
24 Agost 2019 a 12:00

Com afecta la calor a la teva pell?

Com afecta la calor a la pell // Foto:bellezaactiva

Com afecta la calor a la pell // Foto:bellezaactiva

Encara que ens encanta l’estiu perquè ens permet gaudir amb la millor companyia del temps lliure, la calor no beneficia al nostre organisme ni per dins ni per fora. Ja no estem parlant de la radiació solar (a la qual li hem dedicat una infinitat d’articles des de diferents òptiques perquè et cuidis bé), sinó de les altes temperatures i les denominades onades de calor. Sabem els consells bàsics per a no sofrir serioses conseqüències (com beure molta aigua, utilitzar complements de protecció o buscar l’ombra), però coneixem com afecta la calor a la pell? Si tens algun dubte, avui te la solucionem.

SOS: Aquests són els efectes negatius!

Com ens expliquen els professionals dels centres d’estètica Carmen Navarro, la pell, com l’òrgan més gran del nostre organisme, no és immune als augments dràstics de temperatures. Amb les onades de calor, perdem més aigua de la que ingerim i té lloc un desori del balanç hídric (que afecta sobretot a la dosi de sodi i potassi del nostre cos). És fonamental reposar tan de pressa com sigui possible aquesta pèrdua d’aigua per a garantir la salut de l’organisme per dins, però també de la pell. Les altes temperatures poden tenir diferents conseqüències cutànies:

  • Poden sorgir brots d’èczema i psoriasis.
  • La calor també afavoreix l’aparició d’infeccions fúngiques com la pitiriasi versicolor (petites taques blanques o rosades arrodonides a l’esquena i el pit).
  • Edema o inflor a les cames i les mans, que comporta una sensació de pesadesa.

Aliments beneficiosos per a combatre la calor

La llei número 1 per a evitar la deshidratació per dins i per fora és beure molta aigua. Però, deixant a un costat la joia de la corona, existeixen altres aliments que ens ajuden a mantenir la pell ben hidratada, evitant així els senyals de deshidratació, irritacions o l’envelliment prematur. Com ens revelen els centres Carmen Navarro, es tracta de productes que afavoreixen la producció de col·lagen i elastina, i que es poden ingerir en amanides o sucs.

Tomàquet. Aquest antioxidant natural, ric sobretot en licopè, té una gran llista de minerals i vitamines (C, A, K, Ferro, Potassi….) que beneficien la nostra salut i això es nota per dins i per fora. L’estiu és una època meravellosa per a gaudir dels seus beneficis: en amanides o sucs, sense oblidar el famós salmorejo (en la recepta del qual el tomàquet és el rei).
Síndria. Com el seu major component és l’aigua, aquesta fruita refresca i hidrata de la millor forma, gràcies també a les seves dosis de potassi i Vitamina C.
Papaia. És un súper hidratant, gràcies a la seva alta dosi de nutrients i d’aigua que afavoreixen la màxima hidratació del nostre organisme i de la pell.
Cogombre. Conté potassi i la seva Vitamina C, però la seva composició és bàsicament aigua (el 96%). Així que és un gran escut per a evitar l’envelliment dels teixits i la seva deterioració.
Coco. Aquest fruit és un gran habitual de la rutina estival, ja que té una fusió de minerals i vitamines que aconsegueixen que la pell estigui hidratada i suau.

Switch to mobile version