Autor Societat
10 Juny 2019 a 10:00

L’escola de Bombers lliura diplomes de final de Curs

Als nous comandaments dels bombers de Barcelona i 317 nous bombers voluntaris

ISPC lliurament diplomes Bombers// Foto: Conselleria interior

ISPC lliurament diplomes Bombers// Foto: Conselleria interior

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ha celebrat els actes de lliurament de diplomes als nous comandaments dels bombers de Barcelona i als nous bombers voluntaris de la Generalitat, que clouen els cursos de formació i promoció que han realitzat els alumnes aspirants.
La directora de l’ISPC, Montserrat Royes, acompanyada del director de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo van fer entrega de diplomes als 75 nous comandaments del cos de Bombers de Barcelona que han superat el curs. En concret, 14 sotsoficials, 39 caporals i 22 sergents.
La directora de l’ISPC ha donat la benvinguda als alumnes “és un orgull tenir-vos avui aquí, aquests tres cursos són l’expressió palpable de la col·laboració i el treball conjunt entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i aprofito per agrair la confiança dipositada en l’Institut per part del Servei de Prevenció , Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona”.
Royes també ha destacat l’esforç de l’ISPC per oferir la millor formació a tots els operadors de seguretat i emergències del país i va posar en valor que “fa 2 setmanes es va iniciar el curs de Formació Bàsica de Bombers que, per primer cop, en 35 anys, serà compartit per aspirants a Bombers de la Generalitat i a Bombers de Barcelona”. En aquesta línia, la directora ha explicat que fa molts anys que des de l’Escola de Bombers i Protecció Civil es volia fer coincidir a les dues organitzacions per reforçar les sinèrgies de treball compartit i el concepte de Bombers de Catalunya”.
Per la seva part, el cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil, Josep Maria Juncosa, va dirigir-se als nous comandaments i els hi va demanar “ara els toca a vostès implicar-se en les seves noves responsabilitats perquè estaran en el punt de mira, no només dels seus equips, sinó també de la ciutadania”. Juncosa els ha recordat també que “la formació ha de ser continua durant la seva carrera professional per tal d’estar preparats per adaptar-se als canvis constants de la societat”.  Finalment, Juncosa els va encoratjar i els hi va desitjar “una vida professional plena d’encerts”.
El programa formatiu que han realitzat té per objectiu capacitar els alumnes per exercir les funcions pròpies de la categoria. El curs combina la formació en línia amb la presencial, així com la teoria i pràctiques de comandament amb simulacions informàtiques en situacions d’emergència.
A l’acte, també hi van participar el director de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué i el director de la Divisió Operacions de Bombers de Barcelona, Àngel López.
317 nous agents al cos de bombers voluntaris de la Generalitat
Per la tarda la directora de l’ISPC també va lliurar els diplomes als 317 alumnes que han superat el curs bàsic de bombers voluntaris de la Generalitat. En aquest acte, la directora de l’ISPC, estava acompanyada del cap de l’Escola de Bombers i  el sub-director general Operatiu del cos de bombers, David Borrell,  entre d’altres autoritats.
Aquest programa formatiu, que han seguit un total de 350 alumnes, s’ha impartit de manera descentralitzada en les set regions d’emergències i a la Vall d’Aran. La docència s’ha fet a través de la formació en línia, classes presencials i avaluacions pràctiques. En concret, s’han realitzat 57 jornades presencials, dues de les quals s’han dedicat a l’avaluació.
Els nous bombers voluntaris que s’incorporen al cos són un 94% homes i un 6% dones. Respecte la regió on desenvoluparan l’activitat, el 26,4% ho farà a Lleida, el 17,4% a Girona, el 13,6% a la regió d’emergències metropolitana sud i el 12,6% a la regió d’emergències centre, el 8,5% dels alumnes a la regió metropolitana nord,  Tarragona el 8,2%, les Terres de l’Ebre el 8,2% i la Vall d’Aran el 5%.
Switch to mobile version