Autor Economia
4 Juny 2019 a 10:00

Quasi 1,7 milions de turistes estrangers arriben a Catalunya

A l’abril del 2019 comportant un augment interanual del 6,8%

Despesa turistes estrangers// Foto: 123fr

Despesa turistes estrangers// Foto: 123fr

El nombre de turistes estrangers arribats a Catalunya se situa pràcticament en 1,7 milions de turistes a l’abril del 2019, xifra que suposa un augment interanual del 6,8%. Segons el país de residència habitual, entre els països de procedència majoritària, França, el Regne Unit i Alemanya registren taxes interanuals positives (0,9%, 2,5% i 52,2%, respectivament). Cal tenir present l’efecte Setmana Santa, atès que aquest any s’ha celebrat el mes d’abril i al 2018 es va celebrar entre març i abril.

La despesa total realitzada pels turistes residents a l’estranger amb destinació principal a Catalunya se situa en 1.653 milions d’euros a l’abril del 2019, xifra que suposa un increment del 9,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Aquí, també cal tenir present l’efecte Setmana Santa, atès que aquest any s’ha celebrat el mes d’abril i al 2018 es va celebrar entre març i abril.

La despesa mitjana diària per persona és de 197 euros, dada que suposa un increment interanual del 4,6%. Les partides de despesa principals corresponen al transport internacional (451 milions d’euros) i a les activitats (344 milions d’euros).

Per país de residència habitual destaquen França i el Regne Unit, amb una despesa de 200 i 123 milions d’euros, presenten un increment interanual de l’1,5 i 8,5%, respectivament. En canvi, Estats Units, amb una despesa de 169 milions d’euros presenta un decrement interanual del 14,2%.

Segons el motiu del viatge, augmenten els viatges d’oci un 14,2%, mentre que els viatges de negoci i els d’altres motius (salut, estudis, família…) disminueixen un 35,8% i 4,7%, respectivament.

Per tipus d’allotjament principal, els allotjaments de mercat creixen un 9,1% i els de no mercat disminueixen un 4,4%.

Switch to mobile version