Autor Política
6 Abril 2019 a 15:00

PIMEC presenta les seves propostes amb motiu de les pròximes eleccions generals

En un debat amb els partits polítics

 

PIMEC trobada eleccions Congres 2019// Foto: Pimec

PIMEC trobada eleccions Congres 2019// Foto: Pimec

PIMEC ha presentat adavant dels partits amb representació parlamentària al Congrés dels Diputats les seves propostes en matèria empresarial. En un debat amb motiu de les pròximes eleccions generals del 28-A, celebrat a la seu de la patronal a Barcelona i moderat pel periodista Òscar Armengol, el president de  PIMECJosep González, ha destacat la necessitat de simplificar la tributació dels autònoms, fomentar la competitivitat de les pimes i propiciar l’estalvi energètic i l’eficiència, entre altres qüestions. En aquest sentit, ha exposat algunes mesures concretes per aconseguir aquestes fites: Fixar en un 5% del rendiment net de l’exercici, amb un mínim de 2.500 € a l’any per a autònoms, establir un tipus en l’Impost de Societats del 20% per a pimes i del 15% per a microempreses, rebaixar el preu del KW/h, i augmentar la inversió en infraestructures de l’Estat a Catalunya, etc.

Davant els representants de les formacions polítiques que han participat en el debat per explicar el seu programa, Josep González ha posat en valor les propostes de PIMECagrupades en 12 àmbits temàticsMorositat i finançament empresarial, matèria fiscal, matèria laboral, formació i ocupació, política energètica, emprenedoria i autònoms, internacionalització i R+D+i, infraestructures, contractació pública, segona oportunitat, sostenibilitat i medi ambient i comerç.

En la seva intervenció, el president de PIMEC ha instat a tots els partits polítics a millorar la situació de les micro, petites i mitjanes empreses en temes tan importants com la morositat, establint un règim sancionador per incompliment de pagament i creant un observatori contra la morositat, i ha criticat el cost elevat de l’energia, ja que les pimes paguen un dels KW/h més cars de tota Europa.

El debat ha comptat amb les participacions de Ferran Bel de Junts per Catalunya, Joan Capdevila d’ERC, Joan López del PPC, Montserrat Mínguez del PSC, Gerardo Pisarello de Catalunya en Comú Podem, i Toni Roldán de Cs.

Switch to mobile version