Autor Societat
16 Abril 2019 a 10:00

Entrebancs pel vot electrònic a la votació de la Cambra de Comerç de Barcelona

Ho denúncia PIMEC

vot electronic// Foto: arxiu

vot electronic// Foto: arxiu

Després dels incidents que es van produir en la roda de premsa de presentació del sistema de votació a les Cambres de Comerç de Catalunya, PIMEC vol reivindicar, una vegada més, l’afavoriment democràtic de la participació que suposa el vot electrònic en aquest procés electoral.

PIMEC reitera que el vot electrònic facilita la participació de les pimes i els autònoms, i permet que els vocals del ple ho siguin mitjançant sufragi universal, lliure, directe i secret. L’entitat defensa que s’assegurin les màximes garanties en aquest sistema, que atorga seguretat, control, i transparència en un procés que en les darreres eleccions a l’any 2010 era obsolet i arcaic, i que va comportar una participació històricament baixa. En concret, les dades alarmants que es van recollir de la darrera votació a la Cambra de Comerç de Barcelona van ser les següents:

-Del cens 2010 amb 390.000 empreses, només hi van votar un 1,8% dels electors, generant una abstenció del 98,2%.

-Del mencionat 1,8% dels vots, només un 9,2% es va realitzar de forma presencial, sent el 90,8% del vot per correu postal.

-El TSJC, en la seva sentència 07/02 del 2013, va considerar nul el 100% del voto emès per correu postal.

-I com a conclusió esdevé que només 700 empreses van votar al 2010 i escolliren als representants i president de l’actual ple de la Cambra de Comerç de Barcelona.

PIMEC facilitarà el certificat digital gratuït a totes les pimes i autònoms que sol·licitin votar a les eleccions a les cambres, siguin sòcies o no de PIMEC, per tal d’incentivar la participació del 99,8% del teixit empresarial català.

Switch to mobile version