Autor Ensenyament
27 Abril 2019 a 15:00

Catalonia Model United Nations C’MUN 2019

Se celebra a Barcelona del 25 al 28 d’abril organizat per ANUE

C'MUN 2019 Conseller Alfred Bosch// Foto: Conselleria Acció Exterior

C’MUN 2019 Conseller Alfred Bosch// Foto: Conselleria Acció Exterior

L’acte inaugural de la 14a edició del C’MUN (Catalonia Model United Nations), organitzat per l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE), va estar presidit pel conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, la presidenta de l’ANUE, Eulàlia Pascual, i el director del CosmoCaixa i de l’Àrea de Divulgació Científica de la Fundació La Caixa, Jordi Portabella.
El conseller Bosch va voler agrair a l’ANUE la seva tasca, que “ajuda Catalunya a augmentar la seva posició internacional en drets humans, cultura de la pau i resolució pacífica de conflictes”.
Bosch es va dirigir als estudiants per dir-los que retornin “als valors de Nacions Unides i promoveu-los i defenseu-los arreu”. “És, sens dubte, una enorme tasca: tornar als ideals d’aquells que van fundar Nacions Unides”, i va afegir, “com Roosevelt i Churchill, que després de dues guerres mundials van decidir construir un món de pau”.
El conseller va destacar que defensar els valors de l’ONU vol dir defensar la democràcia i els drets humans. Ha recordat a l’auditori que són els futurs governants del món, i que han de ser sensats i responsables, no només amb la seva generació, sinó també per aquella que ens ha precedit i que “ha fet un gran esforç per construir el món en què vivim”. “El vostre repte és fer-ho millor que els governants actuals”, els hi va dir. “Sigueu les Nacions Unides, sigueu el futur, sigueu el món”, va esperonar el conseller als participants.
Interesseu-vos pel lloc on sou ara: Catalunya. Som una societat oberta, un bon lloc per treballar, un país pròsper”, va explicar Bosch. El conseller també els hi va recomanar seguir el consell de pensar globalment i actuar localment.
Switch to mobile version