Autor Societat
21 Gener 2019 a 15:00

Per la teva seguretat i la dels altres, no et distreguis!

Campanya preventiva de control de les distraccions al volant i el respecte per les indicacions dels semàfors

Campanya distraccions i respecte semafors // Foto:sct

Campanya distraccions i respecte semafors // Foto:sct

El Servei Català de Trànsit coordina des d’avui dilluns 21 de gener fins diumenge 27, amb les policies de trànsit del cos dels Mossos d’Esquadra i Policies Locals, una campanya preventiva de control de les distraccions al volant i el respecte per les indicacions dels semàfors.
Aquesta és la primera campanya d’aquest tipus que es realitza aquest 2019 i la segona de les 17 campanyes preventives previstes per a aquest any.
 
Al llarg del 2018, es van realitzar tres campanyes de prevenció de distraccions, dues programades dins el calendari establert – una al mes de març i l’altre al novembre, i una tercera de caràcter extraordinari, que es va dur a terme durant un cap de setmana del mes de novembre. En total es van imposar 7.311 denúncies. D’aquestes:
  • Un 62.4% han estat imposadesper conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació d’utilització manual del conductor,
  • Un 31.3%, per incompliment de les obligacions indicades per un semàfor,
  • Un 6.2%, per circular amb un vehicle utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l’atenció permanent a la circulació.
 
Les distraccions, el principal factor concurrent en els accidents
Al 2018, el 23% de l’accidentalitat amb víctimes va ser per distraccions
 
Aquest és el motiu pel qual l’SCT insisteix en portar a terme aquestes campanyes de conscienciació i control per part de les policies de trànsit. Les distraccions causades pels telèfons mòbils són les que estan tenint conseqüències més tràgiques a les carreteres.
Quines són les sancions?
Aquestes infraccions per conduir manipulant dispositius mòbilsGPS o d’altresque es consideren incompatibles amb l’obligatorietat d’atenció permanent a la conducció, són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts del permís. En el cas dels semàfors, el fet de no respectar-los, és també una infracció de caràcter greu i suposa una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 4 punts del permís.
Switch to mobile version