Autor Ensenyament
30 Desembre 2018 a 18:00

Entra al Circuit de la innovació amb l’FP

Persegueix la millora de la qualitat de la formació professional

innovació fp // foto: circuit catalunya

innovació fp // foto: circuit catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya i la Fundació BCN Formació Professional han donat per finalitzada la primera edició del projecte ‘Entra al Circuit de la innovació amb l’FP’, que persegueix l’objectiu de fomentar la millora de la qualitat de la formació professional. Ho ha fet amb una jornada dedicada a la presentació dels projectes vencedors que ha estat presidida pel director del Circuit, Joan Fontserè. L’acte ha comptat amb la presència d’unes 70 persones, entre alumnes i personal docent dels centres d’FP.

Aquest procés d’innovació oberta es va iniciar fa un any, quan el Circuit va plantejar tres reptes concrets als participants: potenciar la gastronomia a partir del restaurant del Circuit, fomentar i millorar la sostenibilitat de les instal·lacions esportives i millorar l’experiència del públic visitant. Amb nou projectes inicials, els tres guanyadors han estat Circuit Gastronomy (Marc Lazarte i David Lucena), Netbox (Yasmin El Oman, David Peña, Alejandro de Antonio i Ramadane Saci) i Barcelona Circuit Gaming (Marc Benavent, Carlos Sarmiento i Jaume Jané). Aquests alumnes han pogut gaudir i aprendre amb una beca que els ha permès desenvolupar les seves idees al mateix traçat barceloní, treballant al costat de professionals del Circuit.

Joan Fontserè, el director del Circuit de Barcelona-Catalunya, ha volgut destacar que “el Circuit és molt més que curses; és tecnologia aplicada, és restauració, és compromís amb el medi ambient i és molt més. Entenem el Circuit com una plataforma que genera oportunitats i que, a través d’aquest projecte, s’han convertit en oportunitats aprofitables per molts joves, als quals agraïm la seva implicació”.

Després de l’èxit i el gran acolliment del programa, el Circuit ha volgut vincular-se amb una iniciativa més gran per al curs 2018-2019, que es va presentar recentment. MetropolisFPLab és una fusió de tres projectes formatius, entre ells el del Circuit. Molts els assistents ahir presents eren altres alumnes d’FP que participaran en els nous reptes.

Switch to mobile version