Autor Economia
14 Novembre 2018 a 10:00

I Congrés Internacional de Dona i Empresa

Els pròxims 20 i 21 de novembre al Palau de Pedralbes organitzat per PIMEC

Congrés Dona Empresa Pimec// cartell PIMEC

Congrés Dona Empresa Pimec// cartell PIMEC

PIMEC, a través de la Comissió Dona i Empresa, organitza el I Congrés Internacional de Dona i Empresa els pròxims 20 i 21 de novembre al Palau de Pedralbes de Barcelona. L’objectiu és promoure la participació de totes les dones empresàries i directives per tal d’establir un pla d’acció de futur, que contempli l’impuls de mesures i polítiques d’igualtat en l’àmbit empresarial.

El I Congrés Internacional Dona i Empresa respon a un context internacional, tenint en compte les diferents legislacions i normatives que diferents òrgans internacionals, estatals i regionals han establert. En aquest sentit, les empreses tenen un rol clau tant internament, ja que han d’adoptar polítiques i procediments per garantir equitat de dret i oportunitats laborals per a totes les treballadores i treballadors, com externament, tenint en compte que han d’invertir en programes d’apoderament econòmic de les dones i nenes, fomentant el creixement econòmic i el desenvolupament social.

 El Congrés girarà al voltant de quatre aspectes clau: bretxa salarial, apoderament, innovació i internacionalització. Per reflexionar i debatre al votant d’aquestes qüestions ja han confirmat la seva participació conferenciants internacionals de primer nivell del món econòmic i empresarial entre les quals destaquen Ingrid Bianchi, fundadora i directora de Diversity Source Manager, Bisila Bokoko, conferenciant internacional, ambaixadora global i empresària, Nuria Chinchilla, professora del IESE Business School, assessora d’Alta Direcció, conferenciant i autora de llibres i casos d’estudi, Cristina Estavillo, directora de Software del Laboratori de R+D Internacional d’HP Barcelona, Anna Gener, presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona, Regina Llopis, presidenta i fundadora de WA4STEAM, Eva Perea, rectora magnífica de la Universitat Abat Oliva CEU i Claudia Valderrama-Celaya, directora de Pressupostos i Contractes del Sector d’Integració i Comerç del Banc Interamericà de Desenvolupament. La secretària general adjunta d’Afers Socials i Civils de la Unió per la Mediterrània, Laurence Païs, presentarà les conclusions del Congrés de Lisboa celebrat els dies 10 i 11 d’octubre a la capital portuguesa sota el lema “Les dones construeixen societats inclusives”.

També s’organitzarà una taula d’experiències a càrrec de Roser Bach, vocal del Consell General del Poder Judicial i magistrada de l’Audiència de Barcelona, Rosa Maria Calaf, periodista i Candela Calle, directora general de l’Institut Català d’Oncologia.

El Congrés també comptarà amb la participació, entre d’altres, de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Racasens, la directora general d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Mireia Mata, el president de PIMEC, Josep González i la presidenta de la Comissió Dona i Empresa de PIMEC, Iolanda Piedra, qui actuarà com amfitriona.

El dimecres, 21 de novembre, a les 11.30 h, la presidenta de la Comissió Dona i Empresa de PIMEC, acompanyada per les vicepresidentes Anna de Quirós, Maria José Tarancón i Núria Viñas, presentaran les conclusions del Congrés

Aquest Congrés respon també al nou full de ruta universal impulsat per les Nacions Unides al qual s’hi ha sumat PIMEC i la Fundació PIMEC. En el marc de l’Agenda 2030, l’entitat ha assolit el compromís a implementar i donar a conèixer entre el teixit empresarial, els 17 grans objectius de desenvolupament sostenible (ODS), entre el quals es troba el de posar fi a totes les formes de discriminació contra totes les dones i nenes a tot el món, vetllar per la participació plena i efectiva de les dones, així com, per la igualtat d’oportunitats de lideratge en tots els àmbits de presa de decisions en la vida política, econòmica i pública, entre d’altres.

El I Congrés Internacional Dona i Empresa compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Institut Català de Dones, la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de Numintec.

Switch to mobile version