Autor Economia
20 Novembre 2018 a 18:00

1ª Fira de Contractació Pública

Impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i PIMEC

1ªFira Contractació Pública Aj Barcelona// Foto: Pimec

1ªFira Contractació Pública Aj Barcelona// Foto: Pimec

 Èxit de convocatòria de la I Fira de Contractació Pública Municipal, un espai de trobada entre l’Ajuntament de Barcelona i els seus potencials proveïdors que se celebra amb el suport de PIMEC al Centre Internacional de Convencions de Barcelona (CCIB).  Més de 350 empreses i 600 professionals inscrits han superat i doblat les previsions d’assistència a la fira, que neix amb l’objectiu d’impulsar la participació de les petites i mitjanes empreses, les empreses locals, emprenedores i innovadores en els principals contractes que licitarà l’Ajuntament en els propers dos anys.La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha inaugurat la fira, una iniciativa pionera a Europa que neix fruit d’aquesta col·laboració publico privada i on es mostra una previsió anticipada dels principals contractes a licitar per part de l’Ajuntament en els propers 2019 i 2020. En total s’exposaran aproximadament una vuitantena de futurs contractes per un import estimat superior als 545 milions d’euros.Durant tot el dia les empreses  poden  conèixer de primera mà les característiques de les contractacions que s’hi exposen, promovent-ne un coneixement més gran que permeti garantir una participació més diversa en les futures licitacions.  Els principals projectes de contractació de l’Ajuntament es troben agrupats en set estand temàtics: Serveis socials i Serveis a les persones, Gestió i logística d’edificis municipals, Esdeveniments i activitats cíviques participatives, Logística i aprovisionaments de l’Ajuntament, Gestió de la ciutat i l’espai públic, Obra pública i Serveis TIC.

S’exhibiran contractes de molt diversa índole, rellevants tant per les seves característiques tècniques singulars, com per la importància econòmica, o bé per la seva crida a la innovació. Alguns projectes destacables són el contracte de gestió del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD),  la gestió i explotació d’11 instal·lacions esportives municipals de la ciutat, la gestió i promoció dels rodatges audiovisuals a Barcelona, la renovació  de la xarxa d’aigua del ZOO sense excavació.

DADES BÀSIQUES DELS CONTRACTES QUE ES PRESENTEN A LA FIRA

Àmbit temàtic//Estand                                          Nº de fitxes         Import pressupostari aproximat

Esdeveniments i activitat cívica i participativa       10                      4.538.600,32 €
Gestió de la ciutat i l’espai públic                           15                      22.012.236,78 €
Gestió i logística d’edificis municipals                    8                        63.480.622,10 €
Logística i aprovisionaments Ajuntament              12                      14.706.564,64 €
Obra pública                                                           8                       59.036.487,60 €
Serveis socials i serveis a les persones                20                      329.621.519,68 €
Serveis TIC                                                            6                        52.389.026,75 €
TOTAL                                                                   79                      545.785.057,87 €

L’altre gran objectiu que persegueix la Fira és promoure la innovació en la contractació pública. Hi haurà un espai destinat a què les empreses puguin exposar a l’Ajuntament les seves propostes, idees i projectes més innovadors. En total 7 empreses presentaran les seves  solucions innovadores que aportin eficiència tècnica, social i ambiental en la prestació de serveis a la ciutadania i resolguin els reptes i necessitats per crear una ciutat més sostenible.

La celebració d’aquesta fira és una de les primeres concrecions del conveni de col·laboració estable que han signat l’Ajuntament, Barcelona Activa, PIMEC i Fundació PIMEC per promoure la participació de les pimes en la compra pública, afavorir el relleu generacional en les petites i mitjanes empreses i per oferir suport emocional a l’empresariat autònom de la ciutat.

PIMEC com a representant de les petites i mitjanes empreses de Catalunya, ha estat responsable de l’èxit de la convocatòria. Ha difós entre les seves empreses associades la realització i participació a la Fira i ha impulsat la presentació en la mateixa de projectes empresarials sostenibles que incorporin innovació social, tecnològica i ambiental i actuacions econòmiques sostenibles arrelades al territori de la ciutat.

Switch to mobile version