Autor Economia
17 Octubre 2018 a 15:00

Els grans reptes per l’Europa del segle XXI.

Dins del cicle de conferències Fòrum Cecot

Ferran Tarradellas//Foto: twitter

Ferran Tarradellas//Foto: twitter

El Fòrum Cecot promou un cicle de conferències per tractar aspectes estratègics i de visió de futur de l’economia i societat

La segona de les conferències és la que tindrà lloc avui dimecres sobre Els grans reptes per l’Europa del segle XXI.

Fa 60 anys, i amb el somni d’aconseguir una Europa unida i un futur sense guerres, els pares fundadors de la Unió Europea es van embarcar en un viatge llarg i ple de dificultats: el de la integració europea. Van canviar les armes i el camp de batalla pels acords i per la creació d’un espai comú de pau, democràcia, prosperitat i estat de dret.

Però avui, 60 anys després, ens trobem en una cruïlla: hi ha veus que pensen que la UE ha de tenir més competències i que s’ha d’avançar cap a la integració i n’hi ha que, al contrari, qüestionen el valor afegit que aporta la Unió als seus ciutadans.

Després del Brèxit i de veure com la UE no ha pogut afrontar amb tota la rapidesa i eficiència que requerien la crisi econòmica o la crisi dels refugiats, és moment de pensar com podem adaptar la nostra unió a 27 a les necessitats i els reptes del segle XXI.

Conferència a càrrec de:

Ferran Tarradellasllicenciat en periodisme i en història moderna és l’actual director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Ens els darrers anys ha desenvolupat, entre d’altres, les funcions de Portaveu de Cooperació Internacional, Ajut Humanitari i Resposta a les Crisis a la Comissió Europea (Portaveu de la comissària Kristalina Georgieva) o de Portaveu d’Energia a la Comissió Europea. (Portaveu del comissari d’Energia, Andris Piebalgs).

L’acte estarà presidit i moderat per Antoni Abad, president de la patronal Cecot.

Switch to mobile version