Autor Societat
25 Juny 2018 a 18:00

Arrenca la tercera edició de l’ SmartCAT Challenge

Per cercar solucions tecnològiques a reptes dels municipis

3ª SmartCATalonia //Foto: Departament de Polítiques Digitals

3ª SmartCATalonia //Foto: Departament de Polítiques Digitals

Cercar solucions tecnològiques innovadores que donin resposta als reptes que planteja  l’Ajuntament de Sabadell en quatre grans àmbits d’actuació municipal és l’objectiu de la tercera edició de l’SmartcCAT Challenge, el concurs d’emprenedoria i innovació oberta impulsat per la Generalitat a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i en el marc de l’estratègia SmartCAT. Aixi s’ha explicat avui a la presentació d’aquesta tercera edició, que ha reunit una seixantena d’emprenedors i pimes en un acte presidit pel regidor d’Innovació i Ciutat de l’Ajuntament de Sabadell, Miquel Soler, i pel director de l’estratègia SmartCAT, Daniel Marco, que ha tingut lloc a la seu d’Enginyers BCN.
L’SmartCAT Challenge és una de les moltes iniciatives que s’integren en la ferma aposta del Govern català per fer de Catalunya un laboratori de tecnologies digitals avançades on emprenedors, startups, pimes i empreses puguin crear, desenvolupar i testejar en entorns reals productes que donin resposta a les problemàtiques dels municipis i que, al mateix temps, es puguin comercialitzar a l’exterior. Amb aquesta iniciativa, la Generalitat promou i facilita també que ajuntaments i ciutats siguin prestadors i usuaris de solucions tecnològiques per millorar els serveis essencials que ofereixen a la ciutadania.
A més de donar el tret de sortida de la tercera edició del concurs, la jornada d’avui ha servit per explicar les normes, calendari i funcionament de la competició, però sobretot per donar a conèixer de primera mà els reptes que planteja l’Ajuntament de Sabadell en quatre grans àmbits:
• Medi Ambient (com millorar la presa de decisions en mesures de qualitat de l’aire i acústica; com modelitzar, avaluar i predir la qualitat de l’aire a escala local).
• Comerç i turisme (com millorar l’experiència turística en una oficina de turisme a través de noves tecnologies; com millorar la relació o comunicació dels mercats amb els seus clients)
• Seguretat ciutadana (com treure rendiment de les dades de geoposicionament dels vehicles i agents policials; com optimitzar el control d’accés a l’armament i material bàsic policial)
• Acció Social (com millorar la monitorització de persones dependents a domicili; com facilitar l’auto-diagnosi de vulnerabilitat en l’àmbit de pobresa energètica; com incrementar la participació en els processos participatius)
A partir d’avui mateix i fins al pròxim 12 d’octubre, aquelles pimes i emprenedors que vulguin participar en el concurs podran inscriure-s’hi i presentar els seus projectes mitjançant registre al web de l’SmartCAT Challenge’. D’entre tots els participants, en sortiran 10 finalistes que hauran de defensar els seus productes davant d’un jurat expert a la final que tindrà lloc a principis de novembre a Sabadell, en un acte que conclourà amb el lliurament de premis a les 3 millors propostes.

Els 3 projectes guanyadors es repartiran premis per valor de 10.000€ i l’opció de realitzar una prova pilot al municipi de Sabadell. A més a més, podran presentar les seves solucions a l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà el mes de novembre i donar d’aquesta manera visibilitat internacional al seus projectes.

Switch to mobile version