Autor Esports
17 Abril 2018 a 15:00

Celebrada la II Jornada Qualitat i Esport

Promou la innovació en els ensenyaments esportius

Qualitat esport

Les instal·lacions del Consell Català de l’Esport a Esplugues de Llobregat van acollir la II Jornada d’ensenyaments esportius Qualitat i Esport. Una trobada amb l’objectiu de promoure la innovació en els ensenyaments esportius de règim especial, que vol aprofundir en les noves estratègies pedagògiques i docents, i alhora donar a conèixer les diferents experiències dels centres que imparteixen aquests ensenyaments. Hi participen també les diferents federacions catalanes implicades en la formació dels tècnics esportius i entitats del món de l’esport com l’INEFC.
Actualment, 70 centres catalans ofereixen ensenyaments esportius per a formar com tècnic esportiu o tècnic esportiu superior. D’aquests, un total de 14 instituts han dut a terme una ponència durant la jornada, en 3 taules amb diferents fils conductors com ara els ensenyaments esportius vinculats al municipi, la innovació en el currículum del grau superior de futbol, o la preparació per la prova de Salvament i Socorrisme, entre d’altres.
La trobada vol mostrar les experiències dels centres per afavorir els itineraris dels diferents sectors esportius i per contribuir a la incorporació dels alumnes al mercat laboral. Els alumnes dels centres participants han exposat davant els assistents projectes de grau superior al voltant dels següents temes:  anàlisi d’una empresa de salvament i socorrisme; planificació del Girona F.C.; activitat del defensor exterior a l’handbol; entrenament de la resistència en atletes; ensenyament online de l’esquí alpí; socorrisme humanitari; i la pràctica femenina als esports d’hivern.
El curs 2017-2018 s’ofereixen un total de 33 títols acadèmics oficials de les diverses especialitats esportives, 24 de grau mitjà i 19 de grau superior, donant servei a prop de 4.000 alumnes dels diferents territoris.
Switch to mobile version