Autor Societat
12 Abril 2018 a 15:00

Campanya de donació de sang

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació

donar sang diba

Un any més el Banc de Sang i Teixits juntament amb algunes biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació Barcelona inicien la campanya de donació de sang que té lloc durant aquest mes d’abril coincidint amb la celebració de Sant Jordi.

L’acció solidària es realitza a set biblioteques de la demarcació que habiliten espais dins dels equipaments perquè es pugui fer l’extracció. Al Prestatge Virtual de Salut de la Biblioteca Virtual es poden consultar les biblioteques participants i els seus horaris així com informació general sobre la importància de donar sang.

Cada dia es necessiten mil donacions de sang per atendre tots els pacients de Catalunya. Són especialment bàsiques les donacions de persones amb grup sanguini zero negatiu. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: tenir més de divuit anys, pesar cinquanta quilos o més, i en cas de ser dona, no estar embarassada.

A Catalunya hi ha un únic Banc de Sang que s’encarrega de garantir l’abastament i el bon ús de la sang. Es tracta d’una empresa pública que té centres de donació als principals hospitals del país i unitats mòbils que es desplacen per tot el territori amb l’objectiu que la donació sigui el més fàcil i còmoda possible per a tothom

On puc donar?

-diumenge, 15 d’abril de 2018. Horari: de 10 a 14 h.
L’Hospitalet de Llobregat. Biblioteca La Bòbila (Unitat mòbil davant la biblioteca).
Avinguda Severo Ochoa

-dijous, 19 d’abril de 2018. Horari: de 10 a 14 h i de 16 a 19:30 h.
Barcelona. Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz. Joncar, 35

-dijous, 19 d’abril de 2018. Horari: de 10 a 19:30 h.
Barcelona. Biblioteca Jaume Fuster. Plaça Lesseps, 20-22

-dimecres, 25 d’abril. Horari: de 17 a 21 h.
Sant Joan Despí. Biblioteca Mercè Rodoreda (Unitat mòbil davant la biblioteca). Major, 69 + info

-dijous, 26 d’abril. Horari: de 17 a 21 h.
Sant Joan Despí. Biblioteca Miquel Martí i Pol (Unitat mòbil davant la biblioteca).
Avinguda Barcelona, 83-85 + info

Més informació:

Campanya de donació de sang

Switch to mobile version