Autor Societat
29 Març 2018 a 10:00

El SCT demana la màxima prudència en els desplaçaments de Setmana Santa

Mobilitzarà un total de 400.000 vehicles

sct retencio operacio sortida

Avui, 29 de març, arrenca la segona fase de Setmana Santa. Aquesta inclou els dies festius propis de la Setmana Santa amb una elevada mobilitat atès que, en quatre dies, concentra un gran nombre de desplaçaments. Començarà a les 15.00 hores i finalitzarà el Dilluns de Pasqua, 2 d’abril, a les 24.00 hores.
L’operació sortida d’aquesta segona fase mobilitzarà un total de 400.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona.
 
►Durant l’operació retorn, que tindrà lloc des de les 12 hores del diumenge 1 d’abril fins a les 24 hores de Dilluns dia 2, uns 625.000 vehicles retornaran cap a Barcelona i la seva àrea metropolitana.
 
Previsió d’horaris i vies més conflictives
Els dies i les franges horàries on es preveu que hi hagi més complicacions circulatòries durant aquest període festiu són els següents:
SEGONA FASE
OPERACIÓ SORTIDA
Dijous 29 de març, entre les 15 i 21 h
Divendres 30 de març, entre les 10 i 15 h
OPERACIÓ RETORN
Diumenge 1 d’abril, de 16 a 24 h
Dilluns 2 d’abril, de 12.00  a 23 h
Les darreres nevades mantindran les estacions d’esquí obertes, de manera que les destinacions de muntanya registraran una gran afluència. També es preveu que hi hagi un nombre elevat de desplaçaments cap a destinacions de segones residències i zones de platja, com la Costa Daurada i la Costa Brava, i per tant els eixos viaris costaners poden registrar problemes de trànsit.
 
La informació corresponent a les vies amb més volum de trànsit, així com les mesures d’ordenació de trànsit, de regulació de vehicles pesants, dels trams afectats per obres i dels efectius tècnics i humans mobilitzats, es pot consultar al Dispositiu de Setmana Santa.
L’SCT difondrà al llarg d’aquest període festiu, a través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres catalanes, informació de les restriccions de circulació per als vehicles pesants i de la situació viària, així com consells de seguretat viària. Així mateix, es difondrà a través de les xarxes socials un vídeo amb consells sobre seguretat viària que fomenta una mobilitat segura, sostenible i saludable.
 
 
Accions per a una mobilitat segura
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) demana la màxima prudència en els desplaçaments i apel·la a la responsabilitat de tots els conductors i conductores. A més, vol remarcar la necessitat d’una conducció atenta que permeti una actitud d’anticipació per tal d’evitar sinistres i més tenint en compte les característiques d’aquesta segona fase de Setmana Santa.
En aquest sentit, l’SCT recorda la importància d’utilitzar els elements de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics i evitar així distraccions; de respectar els límits de velocitat i adequar-la a les circumstàncies, i de no combinar ni alcohol ni altres drogues amb la conducció. A més, cal insistir  en la necessitat de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera, ja que amb un bon manteniment s’eviten incidències durant la circulació, i anar equipat amb cadenes o pneumàtics d’hivern si es fan desplaçaments cap a zones de muntanya.
Des de l’1 de gener, 49 persones han mort a les carreteres i autopistes catalanes i 144 persones més han resultat ferides de gravetat. Per tant, ens trobem en una situació de sinistralitat greu que fa necessària una especial atenció durant els desplaçaments d’aquests dies de festa.
Davant aquesta circumstància, el Servei Català de Trànsit, en col·laboració amb les policies de trànsitconcentrarà la presència de patrulles en els eixos viaris de major mobilitat i accidentalitat, incidint amb una especial atenció en els principals factors que causen les sinistralitat més greu, amb resultat de víctimes mortals i ferides greus i, per tant, es realitzaran prioritàriament controls de indisciplina viària relacionats amb la velocitat, l’alcohol i altres drogues, distraccions i sistemes de seguretat passiva.
Així mateix, i per tal de continuar incidint en la necessitat del compliment dels límits de velocitat, un dels principals factors de la accidentalitat més greu, el Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament dos nous radars de tram a partir d’avui, dijous 29 de març, a la C-31 a Vilanova i la Geltrúun en cada sentit de la marxa. Els cinemòmetres controlaran la velocitat al llarg d’un tram de 6,6 km de longitud. El límit màxim de velocitat permès és de 90 km/h.
Amb aquesta ampliació de 13,2 quilòmetres més amb dispositius de control de velocitat per tram, ja són 128,5 els quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana. Amb aquest nou dispositiu, funcionaran 27 radars d’aquest tipus en el conjunt de la xarxa viària catalana.
Switch to mobile version