Autor Esports
17 Gener 2018 a 15:00

“XIè ASPC International Forum on Elite Sport”

Organitzat per FC Barcelona i el CAR de Sant Cugat

Barça CAR ASPC

El FC Barcelona i el CAR de Sant Cugat van signar dijous passat un conveni marc per a l’organització i realització conjunta de l’International Forum on Elite Sport., que se celebrarà adel 25 al 27 de setembre del 2019 a Barcelona. Aquest fòrum és la trobada bianual de l‘Associació Internacional de Centres d’Alt Rendiment (ASPC), un encontre global dels agents més destacats en l’alt rendiment a nivell mundialEl club blaugrana col·laborarà en la seva organització en el marc del Barça Innovation Hub, la plataforma d’investigació, desenvolupament, formació i innovació. Durant tres dies, el FC Barcelona i el CAR es convertiran en la referència mundial pel que fa al rendiment esportiu.

El conveni es va signar a la Llotja President Suñol en la prèvia del partit de Copa del Rei contra el Celta per part del president del Club, Josep Maria Bertomeu, i el director del CAR, Ramon Terrassa. Totes dues entitats ja col·laboren habitualment en temes com la recerca i les ciències aplicades al rendiment, així com en la formació dels atletes. En l’acte protocol·lari també han estat presentsentre d’altres, el director executiu del Barça, Òscar Grau, i Josep Escoda, secretari general de l’ASPC.

Fruit d’aquest conveni, el FC Barcelona, a través del Barça Innovation Hub  i el CAR de Sant Cugat coorganitzaran el XIè ASPC International Forum on Elite Sport, que tindrà com a títol Integrative Aproach in Sports Performance (Visió Integradora en el Rendiment Esportiu)Les instal·lacions del FC Barcelona acolliran els actes propis del Fòrum, mentre que al CAR se celebraran totes les reunions de treball de la Junta Directiva de l’ASPC.

L’ASPC i el fòrum

El fòrum de la World Association of Sport Performance Centers (ASPC) se celebra cada dos anys i la candidatura que aspira a organitzar-lo ha de guanyar el dret per concurs. El primer fòrum internacional es va celebrar el 1999 a Austràlia (Sydney) i la darrera edició va tenir lloc a Durban, Sud-àfrica, amb la presència de 400 participants de 40 països.

Va ser a la trobada de Durban on es va triar la candidatura de Barcelona per acollir el fòrum del 2019, després de la presentació del projecte català per part de Francesc Cos, responsable de l’Àrea de Coneixement de Rendiment Esportiu del Barça Innovation Hub.

L’Associació Internacional de l’Esport D’elit (ASPC) ha evolucionat dels 15 membres que la van fundar al 2006, als 63 membres que en formen part actualment, tots ells institucions en l’alt rendiment esportiu. El CAR n’és membre i forma part de la Junta Directiva des dels inicis. El Centre ja havia acollit al 2001 la segona edició del Fòrum, en què es va començar a gestar l’ASPC.

L’objectiu principal, tant dels Fòrums com de l’ASPC, és construir col·laboració global entre entitats, compartir aprenentatges i transferir coneixements, en la recerca de l’excel·lència esportiva a tots nivells.  Una finalitat, aquesta, molt lligada a la raó de ser del Barça Innovation Hub, que vol contribuir a transformar el món a través de l’excel·lència esportiva mitjançant el coneixement i la innovació. També el CAR de Sant Cugat contempla com a uns dels seus objectiu principals la tranferència de coneixement a la societat.

El Barça farà coincidir aquest Fòrum amb el seu Congrés anual sobre rendiment esportiu, al setembre del 2019amb l’objectiu de treballar per un esdeveniment de repercussió mundial en l’àmbit de l’Alt Rendiment Esportiu.

Switch to mobile version