Autor Articles i estudis
18 Novembre 2017 a 12:00

Ros platí: consells per lluir la cabellera més clara

bellesa ros plati

La influencer Laura Escanes, amb el seu nou tall pixie, ha estat l’última famosa espanyola a sumar-se a la moda del ros platí que tant va popularitzar la icònica Marilyn Monroe. Abans ja ho havien fet les actrius Ana Fernández, Blanca Suárez, Amaia Salamanca o la presentadora Adriana Albenia. La versió més atrevida d’aquesta tonalitat l’ha lluït Cara Delevingne, Kristen Stewart o Katy Perry.

Des que Monroe el convertís en la pura expressió de la sensualitat, i la cabellera clara de Brigitte Bardot ens s’enamorés, el ros platí ha tingut admiradors i detractors. És atrevida i trencadora, però necessita de moltes cures. Vols lluir un ros platí? Informa’t amb nosaltres per prendre la decisió, i si et sumes a aquest canvi de look tingues molt en compte els consells que et proposem per a la seva cura.

El 63% de les espanyoles rosses no són naturals
El color més demandat als salons és el ros. Moltes vam optar per tenir una cabellera més clara perquè estem convençudes que ens afavoreix, ens aporta llum i ens suavitza les faccions. A més, quan ens tenyim de ros escenifiquem de forma radical un canvi que volem fer a la nostra vida, una mena de “auto-reivindicació” que sosté la psicòloga Ana Millán. Afegeix una valoració interessant: “al tenyir-se de ros exterioritza a la dona que vol arribar a ser i amb la que vol presentar-se al món”.

No obstant això, no sempre és fàcil prendre la decisió i sumar-se al ros. Segons l’estudi realitzat per Wella Professionals, el 70% de les espanyoles no acaba decidint-se per por que no els afavoreixi, cosa que rebat l’estilista Francisco Gallardo de HairKrone. El professional de la coloració assegura que el ros queda gairebé sempre bé, si es tenen en compte la fisonomia de la clienta. Explica: “Si la teva pell és freda i els teus ulls són freds, treballarem un ros més càlid, si la teva pell i ulls són més càlids, un ros una mica més fred serà la millor opció”, explica aquest estilista.

L’estudi de Wella Professionals també conclou que el 63% de les espanyoles amb cabell ros són brunes o castanyes i el 80% de les enquestades revela que va començar a aclarir-se el cabell amb subtils metxes clares.

Què has de saber abans de dir SÍ?
Si fa temps que anheles tenyir la teva cabellera de ros platí, el primer que has de fer és informar-te sobre el tractament i com casa amb les característiques del teu cabell. Recorda que realitzar un canvi de color tan brusc en la teva cabellera suposa una gran agressió per al teu cabell, així que cerciora’t que és el que vols.

El ros platí no és apte per al cabell fi. Com explica, Natalie Iglesias, colorista de Maison Eduardo Sánchez, aquest tipus de cabell no resisteix les dues decoloracions necessàries per eliminar totalment els pigments naturals i aconseguir el platí.

Com és lògic, com més fosc sigui el cabell natural, més treball haurà de realitzar el colorista per assolir el to desitjat. Per això és important anar al saló de bellesa amb una fotografia en què es pugui observar el reflex exacte que es pretén aconseguir. Si Cara Delevingne llueix un to més grisós i blavós, Katy Perry té tons vainilla, i l’actriu Michelle Williams presenta un ros platí polar.

A més de concretar al màxim la tonalitat escollida, també és important valorar la visió de futur de la nostra cabellera. Tens una cabellera llarga o molt llarga i no entra en els teus plans tallar? No optis pel ros platí, doncs l’agressió que suposa en el cabell debilitarà el cabell i evitarà que llueixi sa. No obstant això, aquest to tan clar en un pèl curt és una aposta segura, això sí per a persones molt atrevides, com Cara Delevingne o Kristen Stewart.

Una altra cosa a tenir en compte és que es pot aconseguir un ros clar sense arribar a la decoloració completa. Moltes metxes fines aclariran la teva cabellera de manera uniforme i eficaç. Aquest procés és menys agressiu que el tint íntegre.

Un cop ja t’has decidit, veuràs que l’eliminació del pigment natural del cabell (la decoloració) acaba amb les arrels, que és l’últim. La primera part és la més radical del procés, de manera que la zona més propera al cuir cabellut es deixa al final, evitant així la sobre-decoloració, que pot trencar el cabell en el seu naixement.

Com que més val prevenir que curar, opta per un tractament reconstructor durant el procés de coloració per reforçar els ponts interns del cabell i prevenir la rutina. Natalie Esglésies recomana al Tractament Revitalitzant de Col·lagen o al Tractament Chronologiste.

Per: bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version