Autor Economia
17 Novembre 2017 a 15:00

PIMEC reclama prioritzar la governabilitat de Catalunya

A les eleccions del 21D

pimec assemblea

En el marc d’una Junta Directiva ordinària, PIMEC ha convocat també les seves organitzacions sectorials, territorials i col·lectius associats per analitzar conjuntament l’actual context polític i social i debatre quines han de ser les prioritats de les empreses de cara a les eleccions del 21 de desembre. La reunió ha comptat amb la participació de més d’un centenar de gerents, directius i presidents d’organitzacions,representants de més de 50.000 empreses i autònoms de tot Catalunya.

Els empresaris i empresàries han coincidit en remarcar que la situació d’inestabilitat i incertesa afecta l’economia i les empreses i, per tant, demanen que el futur Govern sorgit del 21D es constitueixi amb la màxima celeritat possible, ja que el factor temps és determinant. En aquest sentit, consideren que el futur Executiu català ha de prioritzar la governabilitat, alhora que es negocia la relació entre Catalunya i l’Estat en un horitzó a llarg termini i amb el màxim consens polític i social.

Entre les qüestions plantejades pels assistents, s’han destacat els efectes negatius de la paràlisi institucional a la Generalitat de Catalunya, de l’aplicació de l’Article 155, de la destitució dels seus consellers i alts càrrecs i la intervenció financera prèvia. Són moltes les partides pressupostàries congelades, els ajuts i programes de col·laboració publicoprivada aturats arran d’aquesta situació. Es constata també l’absència d’interlocutors als diferents departaments, agències i entitats del Govern català. Els empresaris i empresàries reclamen ques’aixequi d’immediat la intervenció financera de la Generalitat i assenyalen que no acceptaran cap altre acció ni decisió que vagi en contra de l’economia de Catalunya.

Switch to mobile version