Autor Economia
3 Novembre 2017 a 18:00

Les vendes a les grans superfícies augmenten un 3,5%

Interanual al setembre

IPC // Imatge del web de Flickr

IPC // Imatge del web de Flickr

Al setembre, l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 3,5% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta variació s’explica tant pel creixement de les vendes dels productes d’alimentació (3,3%) com de la resta de productes (3,6%).
Als primers nou mesos de l’any, la variació acumulada de l’índex ha estat del 0,5% en relació amb el mateix període de l’any anterior. Per grups de productes, les vendes dels productes no alimentaris mostren una evolució favorable amb un creixement acumulat de l’1,2% respecte del mateix període de l’any anterior, mentre que les vendes d’alimentació disminueixen un 0,5%.
A preus constants ─és a dir, eliminant l’efecte dels preus─, l’índex mostra un increment interanual de l’1,7% al setembre del 2017. Les vendes dels productes no alimentaris són els que han crescut amb més intensitat (2,4%) respecte del setembre de l’any anterior.
Switch to mobile version