Autor Ensenyament
11 Novembre 2017 a 15:00

La UPF, la segona millor universitat de l’Estat segons el Times Higher Education

En l’àmbit clínic, preclínic i de la salut

upf Times Higher Education

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) entra per primera vegada en el rànquing World University Rankings 2017-2018 by Subject: clinical, pre-clinical and health, i ho fa com la segona millor universitat de tot l’Estat. El Times Higher Education (THE) va fer públics ahir a la tarda els resultats d’aquesta classificació, que situa la UPF en la franja 101-125, amb un marcador global de 51,4-54 punts.

Enguany, la classificació s’ha ampliat per incloure 500 institucions, cent més que l’any passat. Divuit universitats espanyoles han entrat en la classificació. La Universitat Pompeu Fabra és seguida per les universitats de Barcelona (126-150) i l’Autònoma de Madrid (201-250), i només la Universitat l’Autònoma de Barcelona la supera (78).

Aquest rànquing per àmbits del coneixement utilitza el mateix sistema de ponderació que el rànquing general de THE, a partir de tretze indicadors corresponents a cinc grans àrees, en les quals la UPF, amb implicació de la seva Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida, ha obtingut la següent puntuació: Mencions (90,1), Transferència (50,0), Internacionalització (68,3), Recerca (26,2) i Docència (29,8).

La classificació en preclínica, clínica i salut destaca aquelles universitats que lideren els temes de medicina, odontologia i salut. La Universitat d’Oxford encapçala el rànquing per setè any consecutiu, mentre que la Universitat de Cambridge ha escalat per compartir la segona posició amb la Universitat de Harvard. Més d’una cinquena part de les institucions de la taula (102) es troben als Estats Units, mentre que més de cinquanta (58) es troben al Regne Unit.

Segons el THE, la Pompeu Fabra és, a nivell general, la millor universitat espanyola, amb la posició 140 a nivell mundial i 60 a escala europea (World University Rankings 2018), i la 17a. millor universitat del món entre les de menys de 50 anys (Young University Rankings)

Switch to mobile version