Autor Economia
18 Novembre 2017 a 18:00

El cost addicional de les eleccions del 21-D serà de 230 milions d’euros

Pel fet de celebrar-se en dia feiner

Eleccions al Parlament de Catalunyaa // Imatge del web de Pixabay

Eleccions // Imatge del web de Pixabay

PIMEC ha calculat l’impacte econòmic que tindrà la celebració de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre en dia laborable. El fet que els comicis siguin entre setmana i en dia feiner suposarà un cost addicional per a l’economia catalana que la patronal ha xifrat en 230 milions d’euros pel que fa al cost d’oportunitat. 

Tot i que l’actual context polític requeria una certa celeritat en la convocatòria d’eleccions, la patronal lamenta la decisió de celebrar-les en dia feiner pels importants costos econòmics i organitzatius que això representa per a les empreses.

La patronal adverteix de les dificultats amb què es trobaran les pimes el 21-D, ja que tenen menys recursos i una plantilla més petita. En aquest sentit, també recomana a les empreses que estableixin torns per gestionar de la millor manera possible l’exercici del dret a vot per tal que les afectacions en la producció siguin les mínimes.

Switch to mobile version