Autor Opinió
2 Octubre 2017 a 15:00

Resultats del referèndum de l’1 -O: 844 ferits. I ara què?

urna referendum 1-O

Veient les imatges del resultat de l’anomenat “pícnic” o “botifarrada”, pels polítics espanyols, estic atònit.
De seguida m’ha vingut a la ment els luctuosos fets de Vitòria-Gazteiz en la dècada dels 70. Jo era dels convençuts que fets així no tornarien a passar.

Darrerament, veient com es desenvolupaven les eleccions a Veneçuela i Kenya pensava que això mai podia passar aquí.

Ahir, veient les càrregues policials amb bales de goma (prohibides a Catalunya),i gasos lacrimògens i com trencaven portes, finestres i armaris de col·legis, pavellons i altres instal·lacions i veient els policies corrent amb les urnes a coll …… em vaig adonar del equivocat que estava.

Ahir també vaig descobrir que a Catalunya tenim una policia i uns bombers, que defensen els catalans (independentistes, unionistes, constitucionalistes) i que “els altres” han vingut a Catalunya amb l’objectiu clar dels que els acomiadaven en les seves localitats “A POR ELLOS “i realment, han complert sobradament les ordres. I ara els hi diuen traïdors a la nostra policia ??

I ara que?. Tothom té clar que cal parlar però, parlar que ?. Quan una parella decideix separar-se també parlen però parlen de com reparteixen els seus béns i deutes.

Cal parlar de com seguim junts?. Quan una dona apareix en el servei d’urgències amb lesions per un maltractament de gènere, que li aconsellen ??. Quan en urgències d’un hospital ingressen un nen amb clars símptomes de maltractament, com actuen els serveis mèdics ??. I en tots dos casos segur que si s’escolta al maltractador dirà que això ha passat perquè l’agredit “no es porta bé” ha incomplit les ordres donades i, segur, que això no hagués passat “si s’hagués portat bé”.

Cal parlar directament? o en aquesta situació, cal buscar intermediaris ??.

No espero que els governs de la UE diguin ni paraula si no els afecta a la butxaca. Només cal recordar com han tractat la crisi dels emigrants que fugen de la guerra de Síria per tenir-ho clar.

Però si espero que els ciutadans espanyols i europeus reaccionin. No per donar la raó a uns o altres que podriem estar parlant dies i dies sinó que reaccionin a l’actuació “professional i proporcionada” dels cuerpos i fuerzas del estado. Que pensin que, en una Europa global demà poden ser ells si això no s’atura.

Mentrestant, els catalans (nascuts aquí i allà, treballadors, autònoms i empresaris) seguirem defensant els drets cívics, humans i socials d’aquesta societat encara que sigui amb aturades generals com la de 24 hores convocada per demà.

Switch to mobile version