Autor Articles i estudis
7 Octubre 2017 a 12:00

Productes de bellesa, cura personal i autoestima

bellesa cura personal

El senzill fet d’utilitzar productes de bellesa i cura personal, fa que moltes persones es vegin millor i se sentin més segures amb si mateixes, independentment de l’acció cosmètica real que el cosmètic pugui realitzar sobre la nostra pell. Això -que nosaltres sempre hem intuit- ho constata l’informe ‘Consumer Insights 2017’, elaborat per Third-i per a Cosmetics Europe, que ens ha facilitat l’Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica (Stanpa). L’estudi es va realitzar mitjançant una enquesta en línia a 4.116 consumidors de França, Alemanya, Regne Unit, Països Baixos, Itàlia, Espanya, Dinamarca, Suècia, Polònia i Bulgària, a l’abril d’aquest mateix any 2017.

Segons els resultats d’aquest estudi -que analitza hàbits de ciutadans de tota Europa-, els productes de bellesa i de cura personal tenen un paper vital en la seva salut i higiene per veure’s bé i sentir-se més segurs. Així, l’estudi revela que el 71% dels consumidors europeus que els utilitzen consideren que són productes importants o molt importants en la seva vida quotidiana.

Naturalment, en funció del país i les seves condicions geogràfiques i climatològiques, l’ús d’uns o altres productes de bellesa varia molt. La investigació destaca, per exemple, que el 75% dels enquestats del sud d’Europa consideren que són molt importants els fotoprotectors, mentre que només el 32% dels consumidors nòrdics estan d’acord.

Els productes de bellesa milloren la qualitat de vida
Els consumidors europeus enquestats, trien la salut i la higiene personal com els criteris més importants per a la seva qualitat de vida. Els col·loquen, fins i tot, per sobre de l’estabilitat financera o d’un treball que els agradi. En aquest sentit, el 72% dels enquestats afirma que els cosmètics i els productes de cura personal milloren la seva qualitat de vida.

Així mateix, ‘Consumer Insights 2017’ sosté la idea que els cosmètics i productes de cura personal són molt importants en la construcció de l’autoestima de les persones i milloren les seves interaccions socials cada dia: el 80% dels consumidors van respondre que són importants o molt importants per augmentar la seva autoestima.

No hi ha dubte que per als consumidors europeus, l’ús de cosmètics va lligat a la seva qualitat de vida i comporta un clar component social. Així, el 68% dels consumidors els consideren valuosos de cara a la imatge que van a percebre els altres, mentre que el 60% diu que els ajuden a interactuar amb els altres de la manera que ells volen.

La qualitat dels productes de bellesa, el més important
L’estudi també revela quins són els motius que fan que un consumidor esculli un cosmètic o un altre. La qualitat i l’eficàcia, amb un 87% i 86%, respectivament, prevalen per davant de qüestions com el preu.

Però, els consumidors estan ben informats? Segons l’informe, el 70% dels enquestats afirmen que poden accedir fàcilment a informació sobre aquests productes. Però, el que és més important, troben el que busquen? la resposta també és afirmativa: el 68% afirma que el que troben és el que busquen. Amb aquests resultats es confirma que la indústria cosmètica es preocupa per proporcionar una comunicació efectiva que permeti facilitar el procés de decisió de compra.

Per: bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version