Autor Economia
26 Octubre 2017 a 10:00

L’Agència Catalana de Turisme organitza la Catalan Week

Es realitza en el marc de la fira ITB Àsia a Singapur

oficina turisme Generalitat

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) participa un any més a la fira professional de turisme més important del continent asiàtic: la ITB Àsia que tindrà lloc del 25 al 27 d’octubre a Singapur. Acompanyen a l’ACT com a co-expositors el Patronat de Turisme de Costa Brava Girona, les bodegues Torrres, el Barcelona Guide Bureau, l’agència de viatges SOL VIP Travel, la Casa Batlló, Montserrat, i Hotels NN.
L’Agència Catalana de Turisme assisteix a la ITB amb un estand que es presenta sota el lema “Catalonia, the land of Barcelona”. Una vuitantena de reunions amb operadors de tots els mercats d’Àsia – Pacífic es produiran durant aquest esdeveniment firal entre el sector turístic català i els principals operadors turístics de la fira, principalment membres de la NATAS (National Association of Travel Agents Singapore). Aquests dies de reunions s’emmarquen dins de la Catalan Week de Singapur que, per quart any consecutiu, organitza diversos esdeveniments professionals per a les empreses del sector turístic català que assisteixen a la fira.
Així, l’ACT ha organitzat unes sessions formatives d’intel·ligència de mercat per als seus co-expositors. En aquestes sessions, s’han presentat les tendències i particularitats dels principals mercats del sud-est asiàtic, per tal que els co-expositors puguin maximitzar les posteriors trobades amb agents d’aquests mercats durant la fira ITB Asia.
En aquest sentit, les empreses i institucions catalanes assistents a la fira estan participant en diversos workshops. El primer ha tingut lloc a Jakarta (Indonèsia) i ha reunit una quarantena d’operadors turístics d’arreu d’Indonèsia, el mercat emergent del sud-est asiàtic que més previsió de creixement presenta, amb una classe mitjana cada cop més nombrosa i amb capacitat adquisitiva. L’altre workshop ha tingut lloc a Singapur, durant un sopar de networking al restaurant PIM PAM by FOC del xef català Nandu Jubany, i ha aplegat una setantena d’operadors turístics del sud-est asiàtic, Austràlia i Nova Zelanda.
A més l’Agència Catalana de Turisme, en col·laboració amb el Patronat de Costa Brava Girona, organitzarà demà dues presentacions per promoure la Costa Brava i altres parts de Catalunya com a destinació de turisme cultural, gastronòmic i Premium en el mercat de Singapur. Una s’adreçarà a una quinzena de periodistes singapuresos especialitzats en turisme i l’altra es farà davant una vintena d’operadors turístics al restaurant La Esquina, que ha preparat un menú especial amb plats típics de la Costa Brava.
Així mateix, l’ACT també ha estat present en el workshop TravMedia, que reuneix periodistes i d’altres influencers en aquesta part del món.
La ITB Asia és la fira professional de turisme principal pel mercat de viatges d’Àsia – Pacífic, que convoca a expositors i compradors internacionals del turisme de negocis, d’oci, de viatges corporatius i turisme d’alta gamma. Amb més de 800 empreses participants de tot el món, està previst que rebi gairebé 11.000 visitants i es realitzin més de 15.000 trobades comercials. Catalunya ha participat amb expositor propi en aquest esdeveniment en els últims cinc anys, tenint en compte el gran potencial de creixement dels mercats turístics emissors d’Àsia – Pacífic a Catalunya en els propers anys.
L’any 2012, l’Agència Catalana de Turisme va obrir una oficina de promoció turística a Singapur que, juntament amb l’oficina que es va obrir a la Xina el 2005, cobreixen tota la zona d’Àsia-Pacífic. L’objectiu és millorar el posicionament de la destinació catalana entre les preferències europees dels turistes d’un mercat amb un gran potencial, amb turistes d’alt poder adquisitiu i amb estades superiors a la mitjana.
Un mercat de futur amb bones perspectives de creixement
A finals de 2017 s’espera que el nombre anual de turistes d’Àsia-Pacífic a Catalunya superi el llindar dels 1,5 milions.
El turisme de creuers per la Mediterrània, els viatges culturals, el turisme de compres, els viatges de lluna de mel i les experiències enogastronòmiques es consoliden com els productes amb més acceptació.
Els consumidors asiàtics acostumen a gastar entre tres i quatre vegades més que la mitjana dels turistes europeus a Catalunya. Es continua preferint els establiments hotelers de quatre i cinc estrelles, preferiblement de les cadenes internacionals. Barcelona revalida la primera posició com a destinació més visitada, tot i que Girona i la Costa Brava comencen a despuntar més per als mercats d’Austràlia, Nova Zelanda i, també, Corea del Sud i Singapur.
Els mercats turístics emissors de la zona d’Àsia-Pacífic continuen prioritzant els intermediaris turístics i les agències tradicionals a l’hora de comprar les seves vacances a Catalunya. Tanmateix, continua creixent el nombre de turistes més joves que s’organitzen directament les seves vacances.
En el cas de la majoria dels mercats del sud-est asiàtic, la concentració dels viatges té lloc a finals de maig, juny, novembre i desembre, tot coincidint amb les vacances escolars locals. Per a les importants comunitats xineses d’aquests països, la concentració també es produeix al voltant de l’any nou xinès, entre finals de gener i principis o mitjans del mes de febrer, segons els anys.
El principal mitjà de transport utilitzat a l’hora d’arribar a Catalunya és, evidentment, l’avió, bé directament cap a Barcelona (amb una clara millora de la seva connectivitat enguany) o en trànsit via altres grans capitals europees o les principals ciutats del golf Pèrsic.
Switch to mobile version