Autor Societat
21 Octubre 2017 a 18:00

La Diputació ratifica el seu compromís en la defensa de les institucions d’autogovern de Catalunya

Rebutja la creixent judicialització de la política

La Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona

La Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona // Imatge de Wikimedia Commons (Autor: Amadalvarez)

La Junta de Portaveus de la Diputació de Barcelona ha aprovat un document on manifesta la voluntat de la corporació i del món local «de preservar la cohesió social i la convivència cívica de les nostres viles i ciutats des de la defensa de la pau, les llibertats i els valors democràtics».

Amb els vots de CiU, ERC-AM, PSC-CP i ENTESA, el text ratifica el compromís en la defensa de les institucions d’autogovern de Catalunya i fa una crida «a les institucions i al conjunt de la ciutadania de Catalunya i de l’Estat espanyol, en tot el seu pluralisme i la seva diversitat, perquè contribueixin a la defensa d’un marc democràtic fonamentat clarament en els principis de respecte envers els altres, de civisme i de convivència», amb la voluntat de poder «assegurar el diàleg davant els signes d’intolerància, repressió i autoritarisme que estem vivint».

El document qualifica de «molt desproporcionat» l’empresonament preventiu de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez «en un estat democràtic on la privació de llibertat hauria de ser el darrer dels recursos a usar per part de la justícia», demana «l’alliberament immediat dels presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana» i reitera «la demanda de desmantellar el dispositiu policial extraordinari que s’ha desplegat a Catalunya».

L’acord de la Junta de Portaveus també assegura que «l’Audiència Nacional va prendre una decisió judicial, impulsada per la Fiscalia, difícil d’entendre i d’acceptar en l’actual context europeu, on l’exercici pacífic dels drets i les llibertats mai no s’hauria de considerar un delicte». Al mateix temps també recorda que la Unió Europea «està fonamentada en principis democràtics i de llibertat» i que, per aquest motiu, «ha de prendre partit a favor del diàleg i el consens establint els mecanismes necessaris que facin viable una mediació entre les parts, especialment a la vista dels greus esdeveniments succeïts les darreres setmanes».

Switch to mobile version