Autor Opinió
18 Octubre 2017 a 11:00

La CONFAVC se solidaritza amb els dos líders sobiranistes empresonats i demana l’immediat alliberament

CONFAVC

CONFAVC

La Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC), com a representant del moviment veïnal català que aglutina al voltant de 450 entitats veïnals del país, rebutja fermament la decisió de dictar presó incondicional per als presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez respectivament. A la vegada demana de forma immediata l’alliberament d’aquests dos activistes ara convertits en «presos polítics», recordant els temps de la Dictadura franquista.

Malauradament, davant d’un conflicte institucional i polític la resposta en aquest cas ha estat penal, un fet que la CONFAVC denuncia i aposta fermament per les vies polítiques i el diàleg. Davant d’aquest fet hem de tornar a dir que a Catalunya tenim «presos polítics», un fet colpidor després de 40 anys de «teòric estat democràtic».

Una vegada més, aquestes detencions, com la imputació d’altres persones amb càrregues polítiques de la Generalitat i dels 712 alcaldes i alcaldesses,posen de manifest la regressió democràtica que estem vivint.

Per tant, seguint el paper històric del moviment veïnal, nascut als barris per la defensa de les llibertats i la qualitat de vida del veïnat, la CONFAVC torna a denunciar l’alarmant paisatge repressiu i regressiu de drets i de llibertats democràtiques a l’Estat espanyol un fet que hauria d’alarmar no només a la ciutadania catalana, sinó a tot el veïnat de l’Estat Espanyol i la seva societat organitzada.

Per a tot l’argumentari exposat, la CONFAVC dóna suport a les mobilitzacions convocades per la Taula per la Democràcia i insta a les persones vinculades al moviment veïnal a assistir-hi com a mitjà de pressió. Entre aquestes la mobilització d’ahir a Barcelona a l’avinguda Diagonal, des de passeig de Gràcia fins a la plaça Francesc Macià amb espelmes.

Switch to mobile version