Autor Ensenyament
29 Setembre 2017 a 10:00

#Votarem !!!! #Obrirem !!!!

Hi han participat més de 800 representants de centres d’ensenyament

#votarem #obrirem

L’acte va obrir-lo la consellera d’Ensenyament, que va garantir que “amb llibertat anirem a votar serenament aquest diumenge”. “Hi anirem per ser lliures, però sobretot votarem perquè som lliures”, ha afirmat, i ha deixat clar que “la nostra llibertat individual és més forta que les nostres circumstàncies i que les nostres pors”. “Perquè això sigui així”, ha continuat, “entre tots els ciutadans ens cal educar i això es el que feu cada dia vosaltres, però avui ho esteu fent més que mai i diumenge ho fareu més”. I ha reblat: “som davant del món i de la història i hem d’actuar amb responsabilitat, tenint present els nostres avis, els nostres pares i els nostres fills”.

A continuació, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquesta tarda que “sabem que el dia 1 d’octubre hi haurà moltes dificultats, però també sabem que a cada dificultat, dues solucions, i a cada por, 3 esperances i que per més que ens intimidin hi ha una gernació creixent del nostre país de gent que vol votar”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquest missatge durant la recepció que ha ofert aquesta tarda, acompanyat de la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, als membres de la comunitat educativa que s’han adherit al manifest “Obrim les escoles”. En l’acte han participat més de 800 representants dels equips directius dels centres d’ensenyament que configuren el Servei Educatiu de Catalunya, entre els quals una nodrida representació de centres concertats.
Carles Puigdemont ha aprofitat la seva intervenció per enviar un missatge a tots els treballadors públics, a través dels docents: “Entenc perfectament les angoixes de cadascú, perquè heu estat objecte d’alguna intimidació i amenaça que ha pretès limitar la vostra llibertat”, ha assegurat, i ha insistit que “tota la responsabilitat és del Govern -dels consellers, del vicepresident i de mi mateix-, que som els que hem assumit tots i cadascun dels fets, de les decisions”. “Som nosaltres els qui som al capdamunt de tota la responsabilitat i arribarem fins al final en l’assumpció d’aquesta responsabilitat”, ha reblat.
En aquesta mateixa línia, el president ha expressat el seu agraïment als treballadors de la docència per “l’esforç que us ha dut fins aquí, per la vostra perseverança, per tot el que heu fet i fareu per acompanyar la ciutadania d’aquest país que es proposa una fita que a la majoria de comunitats democràtiques és ben normal com anar a votar però aquí s’ha convertit en un exercici gairebé èpic i heroic”.
El cap del Govern també ha dit als responsables dels centres educatius que “igual que no eduqueu només a uns, no obriu els col·legis només a uns; eduqueu a tothom i no els pregunteu quan fa que han vingut, quina llengua parlen, ni què pensen. Vosaltres els rebeu”.
Així mateix, el president ha posat en valor el model educatiu de Catalunya, assenyalant que un país que ha fet dels braços oberts de la comunitat educativa la primera porta d’entrada a la ciutadania, com no ha d’obrir també equipaments esportius, educatius o culturals, per poder permetre l’exercici d’un element fonamental en l’adquisició de la ciutadania, com és el dret a decidir?”.
Preservar els drets fonamentals
En aquest sentit, el president ha fet notar que tal com ha dit avui mateix l’ONU, o com consta a la carta dels drets fonamentals de la UE, s’han de preservar, sigui com sigui, els drets fonamentals d’una societat democràtica”. “Pensi el que pensi l’Estat espanyol sobre el referèndum de l’1-O, no pot renunciar a defensar els drets fonamentals entre els quals hi ha la llibertat d’expressió, la llibertat d’assemblea, de moviment, de reunió i de reivindicació política”.
El president ha posat en relleu que el poble de Catalunya veu en la comunitat educativa “la millor cara de la societat que volem construir, educativa, pedagògica, tolerant, oberta, inclusiva”. I ha fet notar que “el dia 1 aquests valors no quedaran fora, aniran a dintre de les urnes”.
Switch to mobile version