Autor Societat
10 Setembre 2017 a 12:00

Imprescindibles, nova campanya de publicitat de la Caixa

Vol reconèixer la importància de la recerca en el benestar de les persones

imprescindibles la caixa caixabank

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”acompanyats dels doctors María Blasco, Valentí Fuster, Maite Mendioroz, Eduard Gratacós, Bonaventura Clotet i Pedro Alonso, han presentat avui a CaixaForum Madrid la nova campanya de publicitat de la Fundació Bancària ”la Caixa”, que gira al voltant d’una única paraula: Imprescindibles. Si l’any passat es va centrar en les persones indispensables de les entitats socials, enguany es vol donar veu als referents en el camp de la recerca d’excel·lència que treballen per donar resposta als grans reptes de la humanitat en temes de salut, amb l’objectiu de combatre les malalties amb més impacte al món.

Tots ells han explicat les grans línies de recerca en què estan treballant ara mateix, i han incidit especialment en la importància del mecenatge científic per poder continuar investigant i trobar les claus per resoldre les malalties que més afecten el conjunt de la societat. Per a un país, la inversió en ciència és un factor que afavoreix el desenvolupament d’una economia basada en el coneixement.

Amb aquest plantejament, els espots, un total de set, recullen els testimonis de representants d’entitats que la Fundació Bancària ”la Caixa” impulsa en qüestions de gran transcendència, com ara crear fàrmacs contra el càncer, promoure la salut cardiovascular, descobrir noves vies per prevenir la malaltia d’Alzheimer, salvar la vida de milions de nens abans de néixer, aconseguir una vacuna contra la sida o erradicar la malària i altres malalties associades a la pobresa.

Amb l’impuls als programes de recerca, la Fundació Bancària ”la Caixa” contribueix a ampliar les fronteres del coneixement orientant la seva intervenció cap a la cerca de solucions als grans reptes de la humanitat, molts dels quals estan relacionats amb la salut, i millorar així la vida de milions de persones. Aquesta és una de les línies d’actuació estratègiques de l’entitat.

«Per a la Fundació Bancària ”la Caixa”, les campanyes de publicitat són molt més que una acció de difusió. Amb aquestes campanyes volem sensibilitzar la societat i mobilitzar-la. En aquest cas, ho fem a favor de la transcendència del paper que té la recerca i la importància del mecenatge en la lluita contra les malalties més esteses. Reconeixem la tasca imprescindible dels nostres científics i hi donem suport de manera molt decidida», explica el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

A la campanya —que va arrencar ahir dissabte 8 de setembre en premsa escrita, televisió i ràdio (i que després es difondrà en altres suports com ara cinemes i mitjans digitals com les xarxes socials)— hi han col·laborat els doctors Josep Baselga, director mèdic de l’Hospital Memorial Sloan Kettering Cancer de Nova York i president del Comitè Científic Intern del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia; María Blasco, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques; Valentí Fuster, director del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars i del Mount Sinai de Nova York; Maite Mendioroz, directora del Laboratori d’Epigenètica-Alzheimer de Navarrabiomed; Eduard Gratacós, director del Centre de Medicina Fetal de l’Hospital Clínic-Sant Joan de Déu; Bonaventura Clotet, director de l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa, i Pedro Alonso, fundador d’ISGlobal i director del Programa Mundial de Malària de l’OMS.

La col·laboració amb totes aquestes entitats permet a la Fundació Bancària ”la Caixa” desenvolupar un paper com a líder de les institucions que impulsen la recerca del sector privat a Espanya. El Pla Estratègic 2016-2019 intensifica aquest suport triplicant el pressupost dedicat a la recerca fins assolir els 90 milions d’euros el 2019. Un esforç que converteix la Fundació en la segona d’Europa i la tercera del món en termes de filantropia.

A la campanya es recullen els testimonis dels líders científics i s’expliquen quines són les claus més importants de la seva recerca.

Dr. Baselga: «Avui dia, per primera vegada, entenem què és el càncer».

Dra. Blasco: «Volem accelerar el descobriment de nous fàrmacs contra el càncer».

Dr. Fuster: «Hi ha dues claus per promoure la salut cardiovascular: la ciència i l’educació».

Dra. Mendioroz: «Només tenim una eina per guanyar la malaltia d’Alzheimer: la recerca».

Dr. Gratacós: «La medicina i la cirurgia fetal permeten salvar la vida de milers d’infants abans que neixin».

Dr. Clotet: «La lluita contra la sida podria fer un pas de gegant els anys vinents».

Dr. Alonso: «La malària acaba amb la vida de gairebé mig milió de persones cada any».

Tots ells coincideixen en la importància del mecenatge científic per aconseguir que la ciència avanci i, alhora, el desenvolupament d’una economia basada en el coneixement i el progrés de les societats.

Switch to mobile version