Autor Economia
28 Setembre 2017 a 15:00

Acord entre CaixaBank i la Federació Espanyola del Vi (FEV)

Per a impulsar la seva internacionalització

Caixabank Federacio esp vi

CaixaBank i la Federació Espanyola del Vi (FEV) han unit esforços per a impulsar la internacionalització dels vins espanyols. Així es recull en la renovació del conveni signat avui entre el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, i el president de la FEV, Miguel A. Torres.

Ambdues entitats aprofundeixen en l’objectiu compartit de contribuir a crear i generar noves oportunitats per al conjunt del sector, ja que la viticultura és un dels pilars clau de l’economia espanyola i europea.

Gràcies a aquest acord, els socis de la FEV podran gaudir de jornades de formació i divulgació organitzades amb el suport de CaixaBank i els associats comercials tindran accés a una cartera de productes i serveis financers exclusius. A les trobades comercials, CaixaBank oferirà a totes les empreses el seu servei de Comerç Exterior i Internacionalització per a la seva sortida a l’exterior.

Segons el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, amb aquest acord “es pretén continuar donant suport al sector vinícola i fer valdre l’aposta que realitza CaixaBank, a través de la seva línea de negoci AgroBank, per aquest col·lectiu estratègic a tota Espanya”.

Per la seva part, el president de la FEV, Miguel A.Torres, ha agraït a CaixaBank que hagi apostat pel sector vitivinícola i ha destacat que la renovació del conveni permetrà a la FEV seguir aprofundint en la consecució dels seus objectius internacionals, buscant el millor entorn i les condicions més òptimes per la internacionalització de les bodegues espanyoles.

En el marc d’aquest acord, l’entitat financera va participar a principis d’estiu al Comitè d’Internacionalització de la FEV amb una presentació de la seva oficina a Hong Kong, el seu equip i tots els serveis que s’ofereixen a clients que desitgen realitzar una incursió a l’Àsia.

Així mateix, CaixaBank va participar activament a l’última Assemblea General de la FEV, celebrada al mes de març a Valladolid i inaugurada per la Ministra Isabel Garcia Tejerina. A l’Assemblea es va abordar el panorama actual de la viticultura i els reptes d’indole econòmica o legal als que el sector haurà de fer front en el futur. L’economista Josep Mestres va ser un dels encarregats d’intervenir en una ponència titulada: Perspectives 2017: creixent en un món incert”.

CaixaBank, líder en el sector agroalimentari i comerç exterior

CaixaBank és l’entitat financera líder al sector agrari i agroalimentari que, mitjançant la seva línia de negoci AgroBank, està consolidant la seva posició amb més de 345.000 clients a tot el territori espanyol. A banda, l’entitat bancària disposa d’oficines especialitzades en aquelles zones en les quals l’activitat es basa en l’agricultura.

En total, són prop de 900 oficines repartides per tota Espanya, en les que més de 3.000 gestors formats en el negoci agrari donen servei proper, especialitzat i altament professional que permet mantenir i millorar la seva posició com a entitat de referència per aquest sector. A més, els assessors d’AgroBank posen la tecnologia al servei dels seus clients i mitjançant equips portàtils poden realitzar tasques d’assessoria financera i contractació de productes des de les seves explotacions agràries.

La FEV, al servei de les bodegues espanyoles

La Federació Espanyola de VI (FEV), constituïda l’any 1978, és l’organització privada més representativa del sector bodeguer espanyol, que agrupa tant a elaboradors com a comercialitzadors de tot tipus de productes vitivinícoles. Des de la seva creació, la FEV ha treballat en benefici del sector del vi espanyol i de les bodegues com a part fonamental d’aquest. En l’actualitat és el primer referent nacional específic del sector bodeguer, el seu impulsor i principal representat, tant a Espanya com en l’esfera internacional.

Els objectius de la FEV, a banda de la defensa de la imatge del vi com aliment bàsic de la Dieta Mediterrània diferenciant-se d’altres begudes, se centra en la recerca del millor entorn possible perquè les empreses vitivinícoles desenvolupin la seva activitat en un entorn de forta competència mundial.

Així doncs, aquesta organització confereix a les empreses associades una activa política d’informació sobre totes les matèries que afecten els interessos del sector, la resolució de consultes i la generació de posicions comunes de les bodegues espanyoles.

Switch to mobile version