Autor Ensenyament
1 Agost 2017 a 10:00

L’analista de Big Data i Business Intelligence és la professió més ben valorada i pagada del Màrqueting Digital

sous màrqueting digital UVic

La revolució d’internet ha donat lloc a professions i especialitzacions molt buscades per les empreses. És per això que el Màrqueting digital s’ha convertit en una disciplina especialment preuada per tots aquells sectors empresarials que busquen a la xarxa una millora del seu rendiment i del seu accés a la informació. L’analista de Big Data i Business Intelligence és la professió més demandada per les empreses i poden arribar a cobrar un sou mitjà anual de 37.000 euros. Aquest professional, capaç de transformar les dades en informació i la informació en coneixement útil per al negoci, és el més ben valorat i la seva forquilla salarial varia entre els 28.000€ que cobren els professionals del Big Data i els 41.000€ que cobren les persones expertes en Business Intelligence.

Això és el que recull l’estudi fet per les responsables del Màster on-line en Màrqueting Digital de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, que analitza les principals ofertes de treball relacionades amb les diferents especialitats del Màrqueting digital publicades pel portal Infojobs a Espanya. L’objectiu de l’estudi ha estat conèixer la demanda generada per les empreses i els rangs salarials corresponents a cada especialització. Per tal de portar a terme aquest estudi s’han analitzat les ofertes d’Infojobs publicades durant tot el 2017 fins al 15 de juliol. Per calcular els sous anuals bruts s’han tingut en compte un mínim de 10 ofertes de cada tipus, que han permès obtenir un sou mínim, un sou màxim i un sou mig, que pot variar en funció de cada oferta i dels requisits sol·licitats als candidats. L’estudi l’ha portat a terme la directora del Máster Online en Marketing Digital y Redes Sociales de la UVic, Montserrat Peñarroya i la Data Analiyst, Georgina Balaguer.

Un rànquing amb vuit perfils més demanats i més ben pagats

A banda de l’analista/consultor de Big Data i Business Intelligence, l’estudi estableix un rànquing amb els vuit perfils més demanats i més ben pagats en l’àmbit del màrqueting digital. En primer lloc, és l’analista/consultor de Big Data i Business Intelligence, en segon lloc, es demanen experts en Usabilitat (User Experience o UX) i en Interfícies d’usuari (User Interface o UI) que treballen per incrementar la conversió d’un lloc web o una aplicació a través de la investigació per millorar l’experiència dels usuaris i així millorar la facturació de l’empresa. El sou que poden arribar a cobrar va de 28.000€ a 38.000€ anuals.

La tercera professió digital més sol·licitada és la de director de Màrqueting Digital o responsable d’e-Commerce en empreses mitjanes o petites de manera que la seva funció no és gestionar un gran equip, sinó desenvolupar un perfil múltiple. Se’ls paguen entre 21.000€ i 40.000€ anuals. En quart lloc hi ha el desenvolupador web i el dissenyador web, dues feina que les empreses busquen cobrir amb un sol professional per a les dues tasques. Poden cobrar entre 17.000€ i 24.000€ anuals.

El cinquè professional més demanat és l’especialista en SEO (per Search Engine Optimization) que té coneixements en desenvolupament web, capaç d’interpretar correctament Google Analytics i amb empatia per ser un bon professional del màrqueting. El seu sou va dels 16.000€ als 22.000€. En sisè lloc es valoren els especialistes en SEM i PPC. SEM són les sigles de (Search Engine Marketing) i és un especialista de creació de campanyes a Google Adwords tot i que ara també se’ls demana que ho sàpiguen fer a la resta d’eines publicitàries de les principals xarxes socials. Una tasca que ja passa a dir-se especialista en PPC (Pay per Click) que domini la publicitat a internet, tingui coneixements de creació d’anuncis i el control del ROI que (Return on Investment). Els salaris van des de 16.000€ a 20.000€.

El penúltim lloc de treball més demanat és el de Content Manager i especialista en Content Marketing, que s’ocupa de crear els continguts i que tinguin coherència amb la marca, els seus valors i amb els productes que vol vendre. És un perfil de lletres, però amb coneixements de gestió de xarxes socials i de WordPress. El seu sou pot anar de 14.700€ a 18.000€. Finalment, el perfil de Community Manager, especialista en Xarxes Social o Social media Strategist és el vuitè professional més sol·licitat però el que rep el sou més baix, que va d’entre 14.000€ a 17.000€.

Switch to mobile version