Autor Societat
20 Agost 2017 a 18:00

Convocatòria d’una gran concentració ciutadana el proper dissabte 26

Contra els atemptats terroristes i en solidaritat amb les víctimes

Puigdemont Colau ofrena Rambla

Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han anunciat aquesta tarda la convocatòria d’una gran manifestació ciutadana dissabte vinent, 26 d’agost, contra els atemptats terroristes i en solidaritat amb les víctimes. El cap del Govern ha demanat una assistència massiva per “dir clarament al món i a tota la gent que ens voldria dividits que no ho aconseguiran perquè no tenim por, i estem convençuts i determinats a mantenir aquesta manera nostra de construir ciutat, país i món”.
Carles Puigdemont i Ada Colau han fet aquest anunci després que el president hagi anat a l’Ajuntament a signar al llibre de condolències obert pel consistori. El cap de l’Executiu ha felicitat l’alcaldessa per “aquesta iniciativa necessària d’obrir les portes de la ciutat, per obrir aquest llibre perquè tanta gent d’arreu del món que té ganes d’expressar la seva solidaritat amb les víctimes i amb tot el poble ho pugui fer”.
 
El president ha explicat que en les seves condolències ha expressat “l’agraïment al poble de Catalunya per la resposta que ha donat als que ens volien derrotats amb el que va passar a les Rambles i Cambrils”.  “Ens volien vençuts i ens tenen dreçats, de peu, més forts, amb un crit “no tinc por” que s’ha sentit a tot el món, que se l’ha fet seu tothom, i que ens agermana”, ha continuat. I ha afegit “és amb aquesta dignitat d’alçar-se davant d’aquells que ens volien agenollats i vençuts, que derrotarem el terrorisme”.
El cap del Govern ha manifestat la solidaritat del poble català amb “París, Niça,  Berlín, els països nòrdics i totes aquelles altres ciutats que abans que nosaltres han patit el flagell d’aquesta urpada de terror totalitari que és la intolerància, de la gent que ens voldria dividits, de la gent que voldria que visquéssim amb por”. Perquè, ha ressaltat el president, “volen que tinguem por del veí, del diferent, del que acaba d’arribar i justament els hi diem el contrari, que ens agrada el veí, el diferent, el que acaba d’arribar ,i que no pensem renunciar a aquesta manera de construir país que fa molts anys, moltes generacions abans que les nostres van triar per construir Catalunya, un país de diversitat, i és en aquesta diversitat que som un poble de pau i convivencial”.
 
En aquesta línia, el president i l’alcaldessa han fet una crida a la participació en aquesta manifestació a Barcelona, que començarà a les 18.00 hores, i que sortirà dels Jardinets de Gràcia per arribar a la Plaça de Catalunya.
“La coordinació entre totes les forces de seguretat és magnífica”
En resposta a les preguntes dels periodistes, el president Puigdemont ha negat que hi hagi cap discrepància entre el Ministeri de l’Interior i els Mossos d’Esquadra pel que fa a la investigació dels atemptats. Puigdemont ha afirmat que “la coordinació entre les forces de seguretat és magnífica i la informació flueix”.
Després de signar al llibre de condolències de l’Ajuntament, el president i l’alcaldessa han fet una ofrena floral davant el mosaic de Joan Miró de les Rambles, en memòria de les víctimes de l’atemptat.
Switch to mobile version