Autor Economia
6 Juliol 2017 a 15:00

Cecot celebra les bones dades de l’atur

Ha baixat el mes de juny en 18.102 persones

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé // Imatge del web de la Cecot

A Catalunya l’atur ha baixat el mes de juny en 18.102 persones i situa el nombre de treballadors aturats en 391.388. Aquesta xifra suposa una disminució del 4,42% respecte al mes anterior.

La Cecot considera les dades del mes de juny positives, sobretot el que fa a la disminució de l’atur en el sector de la indústria (10.048 aturats menys) respecte el mes de maig a més de l’augment (+12%) dels contractes indefinits.

 Les dades que ha fet pet públiques el Ministeri d’Ocupació mostren la tendència a la baixa de la taxa d’aturats també a la resta de l’estat espanyol, on aquest mes l’atur registrat ha baixat en 98.317 persones respecte el mes anterior.

Així doncs, el nombre d’aturats registrats a les oficines dels Serveis Públics d’Ocupació se situa en 391.388 persones a Catalunya i en 3.362.811 al conjunt de l’estat. Aquestes dades representen un 4,42% d’aturats menys respecte al mes de març en el cas de Catalunya i un descens del 2,84% a nivell de l’estat, el més baix dins de la sèrie històrica, segons el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

Pel que fa a la variació interanual en el nombre d’aturats durant el mes de juny, aquesta és d’un 10,73% menys que el juny de l’any passat (el juny del 2016 hi havia 3.767.054 aturats). Segons dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social aquest descens de 404.243 persones en un any és el més pronunciat de la sèrie històrica.

Per sectors, tant a Catalunya com en el conjunt de l’estat baixa a tots els sectors, amb especial incidència en el sector serveis a causa del període estival. En aquest sector, l’atur ha disminuït en 75.101 persones a tot l’estat espanyol seguit del sector de la construcció (-10.168 persones) i la indústria (-10.048 persones).

Cal destacar, que la Seguretat Social va guanyar al juny una mitjana de 87.692 afiliats (un 0,5% més que el maig). Aquesta és la segona xifra més per un mes de juny des del 2006 només superat pels cotitzants registrats el juny de l’any passat. Amb tot, la quota de cotitzants un cop acabar el mes de juny es va situar en 18.433.107 cotitzants fins arribar a nivells del desembre del 2008.

Posicionament de la Cecot

La Cecot valora molt positivament les dades que ha fet públiques el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i en concretament en la reducció de l’atur en els sectors de la indústria i l’increment de les afiliacions a la Seguretat Social que han crescut un 0,5% respecte el mes passat.

Per David Garrofé, secretari general de la Cecot, “més enllà de l’esperable reducció de l’atur en el sector dels seveis” cal celebrar de forma important “la reducció de l’atur en dos sectors molt importants de l’economia del nostre país com són la indústria i la construcció”. El secretari general de la Cecot ha volgut recordar que “Catalunya concentra un 22,3% del total de la indústria de l’Estat Espanyol”, fet que “demostra la gran importància d’aquest sector a la nostra economia”.

Garrofé també ha volgut destacar el bon estat de salut de l’economia catalana que “creix amb força i solidesa”. Segons David Garrofé, “amb el ritme de creixement actual, tot fa preveure que d’aquí dos anys podrem parlar d’una generalització de les bones dades en molts altres oficis i sectors.”

Amb tot però, ja fa temps que Cecot demana que “cal afrontar i aplicar reformes importants que estimulin de manera decidida l’activitat econòmica i generin un marc favorable de la contractació i la creació d’empreses”.

Switch to mobile version