Autor Societat
17 Juny 2017 a 18:00

Signatura del conveni de col·laboració entre l’IRTA i el Banc dels Aliments

Per la gestió ambiental, sostenibilitat i malbaratament alimentari

???????????????????????????????

L’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i la Fundació Banc dels Aliments han arribat a un acord de col·laboració a través del qual durant cinc anys es desenvoluparan conjuntament activitats en els àmbits de la gestió ambiental, la sostenibilitat i el malbaratament alimentari.
Així ho han ratificat avui el director general de l’IRTA, Josep M. Monfort, i el president del Banc dels Aliments de Barcelona, amb la signatura del conveni de col·laboració.
Concretament, es preveu que es facin estudis, actes, seminaris, cursos o qualsevol altra activitat relacionada amb la gestió i l’avaluació ambiental de la recuperació d’aliments. També es proposaran i avaluaran alternatives dels processos actuals per a reduir els impactes ambientals, i es gestionarà la sol·licitud conjunta de projectes (nacionals o internacionals) per a avaluar i millorar els impactes ambientals de la gestió de la recuperació d’aliments.
A més, també es preveu que l’IRTA pugui col·laborar amb el Banc d’Aliments com a assessor en els comitès d’avaluació i seguiment de projectes de l’àmbit agroalimentari.
L’IRTA ja ha realitzat per al Banc dels Aliments un estudi que té per objectiu l’avaluació de l’impacte ambiental potencial evitat degut a l’aprofitament d’aliments excedents o que, per condicions de mercat, són eliminats de la cadena comercialitzadora.
L’estudi es basa en una primera classificació dels tipus d’aliments distribuïts i la posterior identificació dels escenaris de gestió de residus corresponents en cas de malbaratament; així com la quantificació ambiental de l’impacte evitat en funció de les eines ambientals d’Anàlisi de Cicle de Vida (ACV).
Switch to mobile version