Autor Societat
24 Juny 2017 a 10:00

Jornada “Estratègies d’educació de mobilitat segura per a la gent gran”

Adreçada a monitors d’educació

mobilitat segura gent gran mossos

L’objectiu d’aquesta jornada, adreçada a monitors d’educació per a la mobilitat segura de la policia de Catalunya, ha estat promoure accions educatives per millorar la seguretat viària de la gent gran i conscienciar el personal formador de mobilitat segura per a planificar accions formatives adreçades específicament a aquest col·lectiu. En aquest sentit, s’ha parlat dels canvis associats a l’edat i la seva repercussió en la seguretat viària així com de les estratègies per fomentar el canvi en el col·lectiu de gent gran.
En el decurs de la jornada s’ha apuntat que entre les dificultats per a la conducció associades a la gent gran hi ha la conducció nocturna, la detecció de perills a la carretera i la comprensió dels senyals de trànsit, entre d’altres. Així mateix, també s’ha constatat que les condicions associades a un alt risc són ser major de 85 anys, patir demència, dèficit visual important, malalties neurològiques agudes, una història d’abús d’alcohol, haver tingut un o més accidents i queixes sobre la pròpia conducció. Pel que fa a les estratègies per fomentar un canvi en el col·lectiu, els experts han comentat que la gent gran respon millor quan se’ls parla en positiu que quan se’ls dona informació negativa.

La jornada també ha servit per posar de manifest que no es pot parlar de la gent gran i la seguretat viària de manera genèrica ja que  el procés d’envelliment presenta grans diferències entre persones i, per tant,  repercuteix de diferent manera en les competències necessàries per conduir.   Per aquest motiu, és important la valoració de cada cas i l’adopció de mesures adequades. En un àmbit més general, el disseny de carreteres, els  vehicles i la senyalització han de tenir en compte  les característiques i necessitats de la gent gran per avançar cap a una mobilitat més segura.

Switch to mobile version