Autor Societat
25 Març 2017 a 11:00

Es mantenen les alertes del Pla INUNCAT i del Pla NEUCAT

Cal extremar la precaució en la mobilitat durant el matí

llevaneus-1

Protecció Civil manté activades les Alertes dels pla INUNCAT i del pla NEUCAT a causa de les incidències derivades tant per la crescuda de rius i rieres a les comarques de Girona i Barcelona com per l’acumulació de neu a l’interior de Tarragona, Lleida i la Catalunya Central on hi ha diverses vies afectades.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC les precipitacions de neu es mantindran durant les primeres hores del matí a les comarques de la Catalunya Central i Lleida i la cota de neu anirà pujant. A partir del migdia no s’espera neu fora dels àmbits del Pirineu i Prepirineu.
Durant tota la nit els gestors de carreteres i les concessionàries han treballat per amb maquinària llevaneu per retirar la neu que afectava vies de les comarques de la Catalunya Central, de Lleida i de l’interior de Tarragona i es continua treballant. Alguns ajuntaments i consells comarcals també han mobilitzat maquinària per la retirada de neu com és el cas del Consell Comarcal de la Segarra. Algunes vehicles van quedar aturats de matinada per la neu i va ser necessari mobilitzar les assistències i serveis d’emergència.
En aquests moments es mantenen algunes afectacions a les vies de totes les zones abans indicades on cal extremar la precaució en la mobilitat durant el matí si s’ha de fer a zones de muntanya o cotes altes. Les vies afectades en aquest moment són:
Pel que fa a les pluges, segons l’SMC s’aniran desplaçant cap a la meitat nord i perdent intensitat.
Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua ACA els cabals són creixents a la demarcació de Girona i a les comarques de Barcelona. Protecció Civil està fent un seguiment exhaustiu de les possibles incidències conjuntament amb els municipis i consells comarcals afectats. Es recomana extremar les precaucions i evitar els accessos a les lleres, punts baixos, guals i creuaments
Els rius afectats per les precipitacions amb importants increments de cabal son:
·        Llobregat
·        Besòs
·        Cardener
·        Fluvià
·        Gurri
·        Ter
Registres de precipitació
 • Observatori Fabra (Barcelonès)  111 l/m2
 • Vacarisses (Vallès Occidental)     110 l/m2
 • Barcelona – el Raval (Barcelonès) 108.9 l/m2
 • Barcelona – Zona Universitaria      (Barcelonès) 105.3 l/m2
 • St. Cugat del V. – CAR        (Vallès Occidental) 100.5 l/m2
 • Castellbisbal (Vallès Occidental) 100.3 l/m2
 • Montserrat – St Dimes (Bages) 95.5 l/m2
 • Molló – Fabert (Ripollès      ) 92.5 l/m2
 • la Vall d’en Bas (Garrotxa) 90.7 l/m2
 • Rellinars (Vallès Occidental) 91.6 l/m2
 • Sabadell – Parc Agrari        (Vallès Occidental) 88.4 l/m2
 • el Pont de Vilomara (Bages) 89 l/m2
 • Tagamanent (Vallès Oriental) 82.8 l/m2
 • Boí (2.535m) (Alta Ribagorça) 80.7 l/m2
 • Viladrau (Osona) 79.6 l/m2
 • Badalona (Barcelonès) 77.2 l/m2
Registres de gruixos de neu
 • Naut Aran (Val d’Aran) 21 cm
 • Guissona (la Segarra) 8 cm
 • Tàrrega (Urgell) 5 cm.
 • La Llacuna (Anoia) 2 cm
 • Tremp (Pallars Jussà) 2 cm
 • Cardona (Bages) 2 cm
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins les 08:00 hores 1021 trucades derivades dels efectes de la climatologia adversa. Per comarques Barcelonès 364, Baix Llobregat 133, Vallès Occidental 111, Anoia 61, Conca de Barberà 53, Maresme 32, Bages 32, Segarra 23, Tarragonès 22 i Alt Camp 22. Per municipis Barcelona 253, L’Hospitalet de Llobregat 78, Cornellà de Llobregat 30, El Bruc 26, Sant Cugat del Vallès 24, Terrassa 22, Badalona 17, Cervera 16, Tarragona 15 i Sant Boi de Llobregat 14.
D’aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 20.00 hores d’ahir al vespre i fins a les 07.00 d’avui, 258 serveis relacionats amb el temporal de pluja. La majoria s’han concentrat als municipis més propers a l’àrea metropolitana i han estat per atendre problemes d’inundacions, ja siguin filtracions d’aigua o problemes amb embornals embossats i canonades trencades, com per acumulacions d’aigua en habitatges. També s’han hagut de realitzar sanejaments de façanes o retirar arbres i pedres caigudes a la via pública. A més, ahir al vespre també es va atendre algun servei per la caiguda de llamps en habitatges. En aquest cas, a La Pobla de Claramunt va caure un llamp en un immoble situat al número 34 del carrer Barcelona on una persona va resultar ferida al braç i va ser evacuada a l’hospital d’Igualada.
 • Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 128 serveis
 • Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 86 serveis
 • Regió d’Emergències Centre: 18 serveis
 • Regió d’Emergències de Tarragona: 11 serveis
 • Regió d’Emergències de Lleida: 9 serveis
 • Regió d’Emergències de Girona: 6 serveis
Switch to mobile version