Autor Societat
27 Març 2017 a 15:00

Catalunya, convidada a participar a l’IoT Asia 2017 de Singapur

Congrés referent i pioner en l’àmbit de la Internet de les Coses

I Congrés Catalunya Emprèn // Foto: Joan Murcia

Una delegació de la Generalitat de Catalunya, encapçalada pel secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, arribarà demà a Singapur per participar en l’IoT Asia 2017, un congrés referent i pioner en l’àmbit de la Internet de les Coses que se celebra des del 2014 a la capital d’aquest país asiàtic líder en innovació i projectes Smart Nation i que enguany tindrà lloc els dies 29 i 30 de març.

La participació de la Generalitat en aquest destacat congrés respon a l’interès mostrat per les autoritats de la República de Singapur per l’estratègia SmartCAT del Govern català que pretén convertir Catalunya en un Smart Country de referència internacional, ja que s’alinea amb les polítiques dutes a terme pel país asiàtic en aquest àmbit per esdevenir una nació intel·ligent on ciutadania, empreses i administració aprofitin el  poder de les xarxes, les dades i les TIC en general per millorar la qualitat de vida, crear oportunitats econòmiques i construir una societat millor.
Concretament, Catalunya ha estat convidada a participar en la cerimònia inaugural del congrés, el dia 29 de març, on el secretari Puigneró intervindrà en la taula rodona “Agendes i garanties per a un món connectat més intel·ligent ” juntament amb Vivian Balakrishnan, ministre d’Afers Exteriors i ministre a càrrec de la iniciativa Nació Intel·ligent de la República de Singapur, i Christopher Pook, director regional del Departament de Comerç Internacional (DIT) i representant del FCO Prosperity Network al sud-est asiàtic de l’Alt Comissionat Britànic.
Així mateix, Jordi Puigneró i la resta de la delegació de la Generalitat de Catalunya aprofitaran l’estada a Singapur per tractar i analitzar possibles col·laboracions amb empreses i entitats dels àmbits de la innovació en tecnologies digitals avançades, com ara la computació quàntica; del vehicle autònom i connectat, i del big data, inclosos en les línies d’acció prioritàries de l’estratègia SmartCAT del Govern català.
El secretari també mantindrà diverses reunions amb representants universitaris i de l’Agència Skills of Future Singapore del Govern de Singapur (que proporciona als estudiants oportunitats per desenvolupar el seu potencial professional durant tota la seva vida, independentment del punt de partida), per parlar dels perfils professionals del futur, especialment en l’àmbit TIC, i, en conseqüència, d’un altre dels objectius prioritaris del pla SmartCAT: el foment de les vocacions tecnològiques a Catalunya.
Sobre l’IoT Asia 2017
Reconeguda internacionalment com la primera plataforma asiàtica a abordar l’enorme potencial de la revolució de la Internet de les Coses (IoT) des de la seva primera edició l’any 2014, IoT Àsia ha esdevingut cita de referència i punt de trobada ineludible per als proveïdors i facilitadors de solucions tecnològiques, així com per a usuaris finals i potencials adoptants d’aquesta tecnologia innovadora, procedents de múltiples sectors industrials i econòmics.
L’edició d’aquest 2017, que preveu acollir més de 4.500 assistents, 110 exhibidors i 5 pavellons de països, se centrarà en vuit àmbits temàtics: Ciutats intel·ligents; Wearables (tecnologies portàtils d’última generació per al consumidor i l’empresa); Indústria IO; Aplicacions de disseny; Facilitadors; IO Data Analytics; Ciberseguretat i Robòtica.
Switch to mobile version