Autor Societat
5 Març 2017 a 10:00

10a edició de la Campanya de Medicaments Solidaris

Organitzada per Banc Farmacèutic

Banc farmaceutic Jornada recollida medicaments

Ahir es va celebrar la jornada anual del Banc Farmacèutic i gràcies a l’ajuda de 930 voluntaris i la participació de 750 farmàcies de tot el territori espanyol, però especialment català, enguany l’ONG Banc Farmacèutic ha recollit uns 20.000 medicaments. Aquesta xifra representa un terç dels 60.000 medicaments que les 120 entitats assistencials amb què col·labora el Banc Farmacèutic havien demanat per poder atendre les milers de persones sense recursos que acudeixen als seus centres diàriament.

El valor econòmic dels medicaments recollits ascendeix a uns 90.000 euros. Destaquem que els farmacèutics participen sense ànim de lucre en la iniciativa i donen els beneficis obtinguts de la venda d’aquests medicaments a l’ONG Banc Farmacèutic, que els destinarà en els diferents projectes que té en marxa en favor de les persones sense recursos i en risc d’exclusió social del nostre País.

No obstant, al llarg de la setmana vinent esperen arribar als 40.000 medicaments recollits donat que les farmàcies que ho desitgin poden seguir recollint els medicaments fins el divendres dia 10 de març. Les entitats assistencials podran passar a recollir els medicaments per les farmàcies a partir del 13 de març.

L’objectiu d’aquestes jornades és cobrir les necessitats reals i concretes de persones sense sostre, famílies monoparentals amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres que no tenen cobertes aquestes necesitats ni medis per fer-ho.

El president de l’ONG Banc Farmacèutic, Àlex Brenchat, ha comentat que “La Campanya de Medicaments Solidaris promou un gest de gratuïtat, on les persones participen de forma solidaria (voluntaris, farmacèutics i ciutadans): els voluntaris destinen el seu temps lliure del dissabte per participar a la Campanya, els farmacèutics participen sense ànim de lucre en fer un donatiu al Banc Farmacèutic per tornar els beneficis obtinguts i els ciutadans col·laboren comprant algun dels medicaments que es necessiten. “.

La tasca de l’ONG Banc farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració d’empreses farmacèutiques, distribuïdores, organitzacions de voluntariat i institucions públiques que donen suport a la iniciativa. Les principals colaboradores són el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fundación SEUR, Alliance Healthcare, Fedefarma, Federació de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Novaltia, Clece, Fevocam i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Switch to mobile version