Autor Societat
26 Febrer 2017 a 18:00

PIMEC reclama més voluntat negociadora

Per evitar una nova vaga d’estibadors

Exportacions // Imatge de Barcelonacatalonia.cat

Exportacions // Imatge de Barcelonacatalonia.cat

El recent fracàs en les negociacions entre patronal i sindicats de l’estiba podria abocar els ports de l’estat a noves jornades de vaga a partir del proper 6 de març, tal com han anunciat els representants sindicals.

Tot i no ser part en la negociació, PIMEC manifesta la seva preocupació per les jornades de vaga anunciades, que podrien paralitzar els ports catalans. Les recents aturades ja han sotmès a tensions el sistema logístic català, en plena recuperació de l’activitat i amb capacitats de càrrega encara per ajustar a la creixent demanda.

A més, amb unes infraestructures deficients, com són els accessos als ports i el Corredor Mediterrani incomplet, qualsevol disfunció en les operacions portuàries pot tenir greus conseqüències sobre les cadenes logístiques i, per extensió, el conjunt de les empreses catalanes. Novament seran les pimes qui més patiran els efectes per manca de recursos humans, materials i financers per a fer front a aquest tipus de contingències.

La Sentència del Tribunal Europeu de Justícia del 2014 ja obligava el govern espanyol i les parts implicades a definir un nou marc per a l’estiba, d’acord amb la lliure competència. PIMEC lamenta que Espanya s’adapti sempre tard a les exigències comunitàries, com passà amb la normativa europea sobre terminis de pagament i més recentment amb la contractació pública.

Switch to mobile version