Autor Cinema, teatre i televisió
24 Febrer 2017 a 18:00

El film d’animació ‘La vida d’en Carbassó ‘ s’estrena en català aquest divendres

La vida d'en Carbasso

 

El llargmetratge d’animació La vida d’en Carbassó (Ma vie de Courgette) s’estrena aquest divendres, 24 de febrer, doblat al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.
Es tracta d’un film adreçat a un públic adult que també és atractiu per al públic infantil. Té com a punt de partida la novel·la Autobiographie d’une courgette de Gilles Paris. El film ha estat dirigit pel suís Claude Barras, amb guió de Céline Sciamma, i s’ha filmat aplicant la tècnica de stop-motion, gràcies a la qual el director aconsegueix una animació molt minuciosa i una gran expressivitat.
L’argument se centra en l’Icare, un nen de 9 anys conegut per tots amb el renom Carbassó. Després de la mort sobtada de la seva mare, arriba a una llar d’acollida plena d’altres nens orfes, amb històries tan dures com la seva. Tot i que al començament li costa trobar el seu lloc en aquest nou espai, en Carbassó descobrirà un món diferent, aprendrà a confiar, trobarà el veritable amor i construirà una autèntica família amb els seus nous amics.
Després de passar pel Donostiako Zinemaldia, el festival internacional de cinema de Sant Sebastià, on va rebre molt bones crítiques i el premi del públic a la millor pel·lícula europea, Ma vie de Courgette ha estat premiada a Angulema, a Annecy, a Melbourne,  a Varsòvia, a Zuric i a la Fira del Llibre de Frankfurt. També està nominada als premis Cesar en les categories al millor film d’animació, millor banda sonora i millor guió adaptat i es candidata al l’Oscar al millor film d’animació.
El film es podrà veure a:
Cines Verdi Park (Barcelona)
Cinesa Heron City (Barcelona)
Multicines Figueres (Figueres)
Cine Alhambra (La Garriga)
Cinemes Albèniz Centre (Girona)
JCA Cinemes Alpicat (Lleida)
Multicines Bages (Manresa)
Cines Olot (Olot)
Reus Palace (Reus)
Cines Imperial (Sabadell)
Switch to mobile version