Autor La recepta
19 Gener 2017 a 12:00

Guisat de mongetes

mongetes estofades

Avui és un dia per a un bon plat reconstituent, un clàssic que no pot faltar a l’hivern. Vegem aquestes estupendes mongetes:

Ingredients per a 2 pax
• 200 gr. mongetes blanques
• 1 ceba
• 1 gra d’all
• 1 cullera de pebre vermell dolç
• 200 g. costella de porc
• 1 patata gran
• aigua
• Oli d’oliva, sal
• 1 fulla de llorer

Elaboració

Deixem les mongetes en remull durant mínim 12 hores, procurant que quedin cobertes per aigua, ja que creixeran.
Sofregim les costelles en oli i sal. Reservem. En el mateix oli, sofregim la ceba i l’all que haurem picat prèviament, afegint el laurel.A continuació, afegim les patates, tallades a grills, les costelles, afegim sal, remenem uns minuts i ja hi afegim les mongetes.
Remenem un minut i afegim l’aigua freda, de manera que les cobreixi.
Ja només ens queda donar-li sobre 40 minuts de temps, si les fem en olla oberta (asustandolas dues vegades, és a dir, afegint-aigua freda en diversos moments, perquè s’estovin), o entre 10-15 minuts des que comenci a treure vapor , si és en olla exprés.
Consell
Aquest tipus de guisats dóna molt joc, ja sigui afegint cansalada, xoriço o botifarra, així com alguna verdura com pugui ser espinacs i algun licor com brandi. Els temps de cocció són aproximats, variaran depenent de la duresa de l’aigua, del tipus de foc, l’olla … per això cal controlar-los per no passar-se. El tall de la patata a grills afavorirà que el midó que deixaran anar ens espesseixi més el brou que si les talléssim netes amb ganivet.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version