Autor Economia
6 Desembre 2016 a 18:00

La Cecot destaca la reducció d’atur al sector de la indústria

Durant el mes de novembre

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé // Imatge del web de la Cecot

L’atur ha pujat aquest mes de novembre en 4.573 persones a Catalunya i 24.841 al conjunt de l’estat, segons les dades que ha fet públiques aquest matí el ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Aquesta representa la pitjor dada d’un novembre des de 2013 tot i que respecte el 2015 l’atur ha caigut més d’un 11%. A nivell interanual doncs, el ritme de disminució de l’atur a l’estat espanyol se situa al 8,66%, el més intens en un mes de novembre des del 1999.

Per sectors econòmics, l’atur ha augmentat a l’agricultura (2,18% amb 4.000 parats més) i en serveis (1,09% amb 27.685 parats més) i s’ha reduït al sector de la construcció (-1,22% amb 4.524 parats menys) i a la indústria (1,10% amb 3.802 persones menys aturades).

Pel secretari general de la Cecot, David Garrofé, “és evident que les dades d’augment d’atur d’aquest mes de novembre no són bones” però espera que les dades respectives al mes de desembre “corregeixin aquesta tendència”.

Amb tot, Garrofé ha destacat les dades positives en indústria, “un sector que aporta un alt valor afegit a la nostra economia” i de la construcció i també “les bones dades d’atur entre els joves menors de 25 anys” que ha disminuït en els últims dotze mesos en 41.508 persones representant una disminució d’un 11,3% interanual, un percentatge més alt en comparació amb la mitja general del 8,66%

Switch to mobile version