Autor Cultura
18 Desembre 2016 a 18:00

Es presenten les obres finalistes al Premi BBVA de Teatre 2017

La Gala final a l’Atlàntida el 22 de Maig

Premis BBVA teatre2017

Fotògraf: Sergi F. Moure.

De les 60 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu de Catalunya, el jurat del Premi BBVA de Teatre 2017 ha seleccionat les sis obres finalistes.

Es tracta d’ Assaig T4, de Tràfec Teatre; Cúbit, de la companyia La Ruta 40; Requiem for Evita, de La Companyia Local; L’Empestat, de l’Associació Artística Indi Gest; All In, d’Atresbandes i Les dones sàvies, d’El Maldà.

Aquests sis espectacles seran representats en diversos teatres i espais de tot Catalunya entre el darrer dissabte de març i durant tot el mes d’abril: –

– Dissabte,25 de març: Espai Ter Torroella. Assaig T4, de Tràfec Teatre.

– Dissabte, 1 d’abril: Teatre Principal de Valls. Cúbit, de la companyia La Ruta 40. https://vimeo.com/195428149

– Diumenge, 9 d’abril: Espai Rusiñol de Manlleu. Requiem for Evita, de La Companyia Local. https://vimeo.com/195428135

– Divendres, 21 d’abril: Ateneu de Tàrrega, L’Empestat, de l’Associació Artística Indi Gest. https://vimeo.com/195427105

-Dissabte, 22 d’abril: Auditori Teatre de Calldetenes. All In, d’Atresbandes. https://vimeo.com/195428109

– Divendres, 28 d’abril: Teatre del Foment de Martorell, Les dones sàvies, d’El Maldà. https://vimeo.com/195427011

El Premi BBVA de Teatre 2017, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA CX, té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar l’ofici teatral. Així mateix, segueix amb la voluntat de donar una dimensió de país al guardó, portant els espectacles finalistes i el guanyador a diversos escenaris de tot Catalunya.

El millor espectacle teatral serà guardonat en una gira catalana valorada en 20.000 euros. Una gira que inclou la programació de l’obra premiada al festival de teatre Temporada Alta de Girona i Salt els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2017.

El 22 de maig tindrà lloc la gala final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador. Per la seva banda, i en el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) participa també al certamen concedint una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

El jurat d’aquesta 17a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: l’actriu i membre de l’AADPC, Amàlia Sancho; el dramaturg, guionista i director teatral, David Plana; el programador del festival Temporada Alta, Narcís Puig; el programador del teatre Atrium de Viladecans, Jaume Antich; i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

Switch to mobile version